Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
subvencija troškova

Plenum Filozofskog fakulteta: Vlada manipulira studentima

filozofski fakultet,studenti,ffzg
Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2012.
u 17:05

Vlada je odgodila donošenje odluke o subvencioniranju troškova druge godine diplomskoga studija iz državnog proračuna

Nedonošenje odluke Vlade o subvencioniranju troškova druge godine diplomskoga studija iz državnog proračuna Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu nazvao je novim napadom na visoko obrazovanje kao javno dobro dostupno svima koji će velikom broju studenata otežati ili potpuno onemogućiti završetak njihova akademskog obrazovanja.

Vlada je na sjednici 17. svibnja donijela odluku da se u akademskoj godini 2012./13. iz državnoga proračuna subvencioniraju troškovi školarina samo prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Nije odlučeno o subvencioniranju druge godine diplomskoga studija, uz obrazloženje kako će ta odluka biti donesena naknadno. Članovi Plenuma izrazili su uvjerenost kako troškovi na kraju neće biti financirani iz državnog proračuna ili će biti subvencionirani samo malom postotku studenata.

Odgađanje donošenja na Plenumu su nazvali "očitim pokušajem politikantskog taktiziranja i manipuliranja studentima" te ustvrdili kako je ovakvo "nedjelovanje aktualne vladajuće garniture primjer konstante između sadašnje i bivše vlasti, kojima je besplatno obrazovanje samo retorička manira dok u stvarnosti provode politiku čiji je cilj upravo dokidanje visokoga obrazovanja kao javnoga dobra dostupnog svima".

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:03 12.06.2012.

Nekada smo imali Plenum KP pa SK, a danas imamo Plenum FF ! Sve to skupa s tzv. profesorima (Goldstein, Puhovski, Jakovina, Zlatarica ........) treba rastjerati i poslati na izgradnju Pelješkog mosta.

TH
than
18:23 12.06.2012.

Nije da manipulira vec nema para koliko god oni lagali da se dobro puni proracun. Dali su pare za prve godine, a djecji doplatak masi ljudi kasni vec mjesecima - kazu para nema. Dakle uzeli jednima (djeci) i prebacili drugimaa (studentima). ****a, unisten je realan sektor, a ono sto ovi rade je preljevanje iz supljeg u prazno. Od paradiranja po Splitu i rasprave u Saboru oko ukidanja netocnog navoda se ne puni budzet niti otvaraju radna mjesta.

UF
ufrm
17:20 12.06.2012.

Velik dio studija na filozofskom faxu treba ukinuti a ostale restruktuirati jer od diplome istoga ni alata ni zanata :-). Pojedine katedre vodi gomila isfrustriranih likova, koji sebe zovu profesorima, a interes za dobar dio studija pada iz godine u godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije