Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udarac iz vukovara

Plenković: Koga nema bez njega se može i mora. Želim Penavi svu sreću

Zagreb: Premijer Andrej Plenković komentirao raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.05.2020.
u 15:04

Predsjednik Zoran Milanović donio je odluku kojom će se parlamentarni izbori održati 5. srpnja

Premijer Andrej Plenković nakon užeg kabineta Vlade komentirao je izlazak Ivana Penave i gradskih vijećnika iz HDZ-a.

"Objavljene su preporuke EK gdje je rečeno da se Hrvatska jako dobro obranila", kazao je Plenković nakon užeg kabineta Vlade. "Mogu reći da su one reflektirale aktivnosti Vlade",dodao je.

Plenković o izlasku Penave iz HDZ-a

"Nisam gledao presicu, primio sam na znanje to kao i vijećnika, to je njihov odabir. Angažman u stranci je dobrovoljan i svatko može birati. Ja mu zahvaljujem na doprinosu. Vjerujem da je i on zahvalio ovom i prošlom vodstvu što su mu pomogli da postane gradonačelnik. Činit ćemo i dalje sve za Vukovar. Penavi želim svu sreću", kazao je.

"Izbori su dogodine, lokalni, ne očekujem probleme. Koga nema bez njega se može i mora. Koliko shvaćam, on ide u Domovinski pokret, tamo su manje-više sve ljudi koji su ili bili u HDZ-u ili s HDZ-om na listama", dodao je. 

Video: Penava objavio da napušta HDZ

Plenković: Na listi će biti novih imena

"Predsjednik je rekao datum izbora, to je odličan datum da se svi pripreme za izbore. Izlazimo na ove izbore s velikim uspjesima i jasnom vizijom za građane. 2. lipnja kreće onaj rok za predaju kandidatura. Imamo puno vremena da uz raspravu odaberemo ekipu koja će biti na listi", kazao je.

"Bit će sigurno novih imena, kao što ih je bilo i prije. HDZ nema dugova, nema neplaćenih računa", dodao je.

Škoro i ja nismo se vidjeli 20 godina

"Rekao sam da SDP ne može biti alternativa. Ja sam rekao činjenicu. Škoro je bio angažiran u kampanji Mate Granića. Ja sam bio angažiran kao volonter i proveli smo neko vrijeme u autobusu i nismo se vidjeli 20 godina. Ne znam sada od kuda te otrovne strelice", rekao je na novinarsko pitanje o Škori.

"Ne znam što je gospodinu Penavi, on ne zna što je stranačka demokracija. Ja ne plačem ni za kim. Nije on prvi koji je napustio HDZ. Nije Penava HDZ", kazao je.

"Razgovaramo s više aktera, i onih koji nisu u HDZ-u, dobrodošli su i mi smo za suradnju", dodao je Plenković na kraju.

 

Komentara 38

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
15:13 20.05.2020.

HDZ može bez svakog, osim bez Milorada.

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
15:13 20.05.2020.

HDZ će na sljedećim izborima za gradonačelnika Vukovara podržati Voju Stanimirovića iz SDSS-a. Sa SDSS-om su već godinama u koaliciji, Stanimirović im je pouzdani suradnik, a već je i bio gradonačelnik 1992.

OR
Orilogorilo
15:13 20.05.2020.

Upravo odose 3 saborska mandata hdzu. Nema veze, pupi ce to nadoknaditi. Nego, nijedan hzovac nije komentirao razloge koje je penava naveo. Svi komentiraju sami izlazak iz stranke, nitko razloge. Bit ce da je ipak Penava u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije