Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Plenković vraća Dan državnosti na 30. svibnja

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.05.2019.
u 19:01

Riječ je o inicijativi koju je Plenković osobno pokrenuo i o kojoj razgovaramo već nekoliko mjeseci, a uvjereni smo da je ona na tragu onoga što osjeća narod kada su u pitanju državni praznici – kazao nam je izvor blizak vrhu stranke

U završnici kampanje za euroizbore HDZ je još jednom otvorio pitanje datuma na koji Hrvatska slavi Dan državnosti. Vraćanje tog praznika na 30. svibnja, u spomen na dan kada je konstituiran prvi višestranački Sabor, čime je Hrvatska raskrstila s jednostranačkim i prihvatila sustav liberalne demokracije, na završnom stranačkom skupu spomenuo je Andrej Plenković. Istu zakonsku izmjenu najavljivali su i njegovi prethodnici na čelu HDZ-a Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, da bi ona nakon izbora padala u zaborav, no u HDZ-u tvrde kako je Plenković doista namjerava provesti u djelo.

Istu odluku slavimo dva puta

– Riječ je o inicijativi koju je Plenković osobno pokrenuo i o kojoj razgovaramo već nekoliko mjeseci, a uvjereni smo da je ona na tragu onoga što osjeća narod kada su u pitanju državni praznici. S obzirom na to da je u tijeku kampanja, sada nije vrijeme u kojem bi se takve zamisli mogle provesti, no kada prođu izbori, komunicirat ćemo o tome unutar stranke i s koalicijskim partnerima, a bilo bi dobro i da se oko ovoga pitanja postigne što širi konsenzus – kazao nam je izvor blizak vrhu stranke.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Bez posla 40.000 radnika manje nego lani

>> Kad je umro Josip Broz, u redakciju su stigle pomne upute

>> Rudan: Svaka stanica zna gdje joj je mjesto

>> Večernjakova konferencija: Negativni mentalni sklop brzo možemo promijeniti
 

Ključne riječi

Komentara 49

JU
juma
23:46 21.05.2019.

Davno je to trebalo uciniti, jer je to bio jedini datum siroko prihvacen u narodu. Pravo pitanje je sto se cekalo preko tri godine? Odgovor se namece sam po sebi. Predstoje nam izbori. Tako i kod dobrih odluka ostaje gorak okus kako se radi samo o manipulatvnom dnevno politickom potezu, a ne o necemu sto bi trebalo biti program i cilj jedne drzavotvorne stranke.

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
23:01 21.05.2019.

To su predizborne gluposti i laži. I INU je on otkupio za Božić prije par godina. Ne odlučuje Anemični o tome. Da to Pupi kaže onda da, a Anemiji je isto bio 30. svibanj ili 29.11.

PR
prigorka
00:22 22.05.2019.

kupuje glasove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije