Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mitropolit kod premijera

Plenković uoči pravoslavnog Uskrsa primio Porfirija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem
Foto: Vlada RH
06.04.2018.
u 15:12

Premijer Plenković istaknuo je važnost suradnje i zajedničkog djelovanja u rješavanju pitanja koja su važna za vjernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu

Uoči proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, premijer Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima u nastupni posjet Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, a na sastanku je naglašena vrijednost dijaloga između državnih institucija te predstavnika crkava i vjerskih zajednica, u duhu partnerstva i međusobnog uvažavanja.

Iz Vlade je priopćeno kako je mitropolit izrazio zadovoljstvo pravnim okvirom koji regulira institucionalni položaj Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Premijer Plenković istaknuo je važnost suradnje i zajedničkog djelovanja u rješavanju pitanja koja su važna za vjernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu.

Dodao je kako je Hrvatska postigla puno u zaštiti prava svih svojih nacionalnih manjina, te da je u tome primjer brojnim drugim zemljama.  

Uz premijera sastanku su nazočili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Komentara 44

CR
Crvenabarunica
15:33 06.04.2018.

Zamislite da u Beogradu za Uskrs Vučić ili njegova premijerka primi biskupa Katoličke Crkve u Beogradu koji pjeva Evo zore evo dana evo Jure i Bobana....

CR
Crvenabarunica
15:31 06.04.2018.

Jeli mu rekao kad Momčilo vojvoda donosi slobodu s Donare?

Avatar rubinet
rubinet
15:32 06.04.2018.

uh..ne znam kako bi pristojno napisaošto osjećam...pa stoga neću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije