Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir

Plenković u Umagu: Sport je važan dio promocije i brendinga Hrvatske

Premijer Andrej Plenković i drugi državni dužnosnici na polufinalnom meču ATP turinira
Foto: Igor Kralj/Goran Stanzl/Pixsell
1/38
20.07.2019.
u 22:35

Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja "pravu atrakciju" i za umaški imidž u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Umagu gdje je pratio polufinalni teniski susret na Croatia Open-u da je sport važan dio promocije i brendinga Hrvatske.

"Sport je jedan od naših glavnih perli i zato Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica tijesno surađuju s brojnim sportskim savezima. Moramo raditi na tome da nam svaki od velikih sportskih događaja ili uspjeha bude dio naše promocije i našeg brendinga i na tome radimo", istaknuo je Plenković na ATP turniru u Umagu.

Foto: Igor Kralj/Goran Stanzl/Pixsell

Plenković: U HDZ-u je pobjednički, a Kovač igra u Saboru 

Na pitanje novinara kakvo je stanje "u momčadi HDZ-a" nakon posljednjih događanja te je li Miro Kovač ispao iz momčadi, premijer je kratko odgovorio kako je "stanje pobjedničko" te da "Kovač igra u Saboru".

Nije htio komentirati današnju izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Gordana Marasa koji ga je nazvao političkom kukavicom te uzvratio da "čovjek očito ima nekih problema". 

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše koji je upozorio na izvještaj Eurosata da je Hrvatska posljednja u Europskoj uniji po izdvajanju za sport, Plenković je rekao da je ova Vlada donijela nacionalnu strategiju sporta i da nikad više novčanih sredstava nije bilo izdvojeno za sport.

"Mislim da više nego prije izdvajamo za sport, a moji ministri i ja zaista činimo sve što možemo da sport bude na dostojanstvenoj razini koju zaslužuje i prisutnošću i dolascima te dijalogom i razgovorom", istaknuo je premijer.

Govoreći o umaškom turniru, Plenković je ocijenio da se kvalitetno pozicionirao i da predstavlja "pravu atrakciju" i za umaški imidž u pogledu sporta i za cjelokupni turizam.

Foto: Igor Kralj/Goran Stanzl/Pixsell

Plenković: Umaški ATP turnir je sportski, društveni, gastronomski i turistički događaj 

"Umaški turnir je naš jedini ATP turnir koji u kontinuitetu privlači naše najbolje igrače, ali i brojne strane tenisače. Istina je da se igra na zemlji, nakon trave u Wimledonu, te shvaćam da je to uvijek malo osjetljivo za igrače, ali mislim da je to sjajna prigoda jer se radi o društvenom, kulturnom, gastronomskom, turističkom i sportskom događaju", istaknuo je premijer Plenković.

Podsjetio je da Hrvatska ima i WTA turnir u Bolu koji je reaktiviran te dodao da kroz ta dva turnira Hrvatska može plasirati i pozicionirati svoje igračice i igrače i da to pridonosi promociji hrvatskog sporta.

Polufinalni meč na ATP turniru u Umagu između Talijana Carusa i Srbina Lajovića premijer Plenković pratio je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te ministrom turizma Garijem Cappellijem.

Premijer Andrej Plenković i drugi državni dužnosnici na polufinalnom meču ATP turinira
1/38

Komentara 3

OK
okvals54
15:38 21.07.2019.

Da,da,Anemicni nije stigao na premijeru Generala,ali stigne na turnir žnj kategorije,na Reviju Malograđanstine.

MO
monstrum
01:34 21.07.2019.

a o Lukšiću ni riječi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije