Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale u Moskvi

Plenković u Moskvu nosi dres, sjedit će u svečanoj loži

Andrej Plenković
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
10.07.2018.
u 06:36

Vlada razmatra opcije kako u Moskvu jer zbog velikog interesa mnogi žele na polufinale pa se traži komercijalni let.

I premijer Andrej Plenković napokon ide na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju. U Moskvi će u svečanoj loži zajedno s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem pratiti polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Engleske.

Još je nepoznato tko će još osim Plenkovića i Jandrokovića iz Vlade ili Sabora u Moskvi bodriti hrvatsku reprezentaciju jer u Vladi jučer nisu imali gotov plan puta i popis putnika. Zbog euforije i velikog interesa za odlazak u Moskvu Vlada je jučer čekala odgovore agencija postoji li mogućnost (ima li mjesta) da predstavnici Vlade i Sabora u Moskvu odu komercijalnim letom. Tako bi, naime, više Vladinih i saborskih dužnosnika moglo na polufinalnu utakmicu jer je Vladin avion ograničenog kapaciteta (12 putnika). Premijer, kažu izvori iz Vlade, ne kani našim reprezentativcima upadati u svlačionicu, ali svakako će sudjelovati u programu koji će omogućiti njegovo druženje s našim nogometašima.

– Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu – poručio je izvor iz Vlade. U Banskim dvorima još ne znaju tko će s ruske strane biti u svečanoj loži.

Plenković je bio najavio da će ići i na četvrtfinalni okršaj, ali od te je utakmice odustao najvjerojatnije zato što je u Rusiju ponovno išla predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ovaj put nema straha da bi se ona ponovno mogla ukazati u Rusiji jer je baš u srijedu, kada se igra polufinale, zauzeta dvodnevnim summitom NATO-a u Bruxellesu. Na tribinama u Sočiju na utakmici Hrvatske i Rusije bio je viđen ministar financija Zdravko Marić (išao je u privatnom aranžmanu), ali odluku ide li opet u Rusiju još nije donio. Pun je riječi hvale za organizaciju Svjetskog prvenstva i domaćine koji su mu, unatoč tuzi zbog izgubljene utakmice s Hrvatskom, kasnije čestitali i govorili da će dalje navijati za našu reprezentaciju.

Odlasku u Moskvu nada se i Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a, a vjerojatno i još mnogi HDZ-ovi dužnosnici koji će na finale ili u premijerovoj pratnji ili u privatnom aranžmanu. Hrvatska predsjednica u Rusiji je bila na dvije utakmice, na onoj s Danskom kao “obična navijačica” o svom trošku i na zadnjoj s Rusijom kao službena gošća koja je nogometni okršaj pratila iz lože s ruskim premijerom Medvedovom.

Prođe li Hrvatska u finale, u Rusiju ponovno dolazi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pa bi to mogla biti utakmica koju bi uživo s tribina pratio hrvatski državni vrh. Predsjednica je dosad pokazala da je vatrena navijačica koja se ne zamara protokolom pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako će se u usporedbi s njom ponašati ipak suzdržaniji premijer Plenković.

Andrej Plenković
1/20

Komentara 86

RA
rafael885boban
06:58 10.07.2018.

Samo Plenki i HDZ moze vodit Hrvatsku u bolju buducnost.

Avatar Narod
Narod
11:39 10.07.2018.

Plenkovic je Genije!

Avatar Narod
Narod
12:28 10.07.2018.

Palac gore za Plenkija, za negativne komentare ona stara narodna "psi laju Karavane prolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije