Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrh HDZ-a u Bjelovaru

Plenković: U 2. izbornoj jedinici očekujemo najmanje 6 mandata

Andrej Plenković i Gordan Jandroković na sjednici Županijske skupštine HDZ-a u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
03.06.2020.
u 23:26

Nositelj liste HDZ-a u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, kazao je kako mu je upravo ta izborna jedinica bliska jer je pola života proveo u Bjelovaru i već dvaput bio kandidat u njoj.

HDZ i partneri u 2. izbornoj jedinici očekuju najmanje šest saborskih mandata, jednako kao što su osvojili na prethodnim parlamentarnim izborima 2016., izjavio je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu u Bjelovaru, gdje je održana sjednica županijskog HDZ-a.

Na sastanku HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije u proširenom sastavu sudjelovao je i nositelj liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, predsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

„Siguran sam da će naša lista zajedno s partnerima ostvariti još jednom minimalno šest mandata kao što je to bilo i 2016. godine. Govorim to s uvjerenjem da smo učinili puno za ovu županiju. Samo u krizi Covida-19 dali smo 76 milijuna kuna direktne pomoći poslodavcima za isplatu plaća radnicima za ožujak i travanj”, istaknuo je premijer Plenković.

Odgovarajući na tvrdnje oporbe da Vlada nije učinila ništa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Plenković je podsjetio na otvorenje brze ceste od Vrbovca do Farkaševca te nastavak izgradnje te ceste prema Bjelovaru, kao i otvorenje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno – Gradec.

Dodao je i da je Restart koalicija prepisala svoj program iz 2011. godine.

Na novinarsko pitanje hoće li se izgradnja nove bjelovarske bolnice koja je u tijeku, a za čiji dovršetak nedostaje stotinjak milijuna kuna, financirati po „pulskom modelu”, dakle uz pomoć države, premijer je naglasio kako je važno da ta bolnica doživi svoje novo ruho.

„Što se tiče mene i kao predsjednika Vlade i kao predsjednika HDZ-a, apsolutno podržavamo taj projekt jer smo svjesni da je bjelovarska bolnica bazirana na nekoj drugoj tehnologiji iz nekih drugih vremena. Siguran sam da Bjelovar i ova županija zavrjeđuju novu bolnicu, a nalazit ćemo financijska rješenja kako da podupremo taj projekt”, rekao je Plenković.

Nositelj liste HDZ-a u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, kazao je kako mu je upravo ta izborna jedinica bliska jer je pola života proveo u Bjelovaru i već dvaput bio kandidat u njoj.

„Vjerujem da ćemo ostvariti pobjednički rezultat jer je jako puno napravljeno za ovaj kraj, a posebno jer smo zadnjih mjeseci pokazali vrlo snažnu odgovornost i ozbiljnost u prevladavanju najveće krize od Domovinskog rata, one povezane s koronavirusom. Osigurali smo zaista sjajne rezultate kada je u pitanju zaštita zdravlja i ljudskih života u usporedbi s drugim zemljama ne samo u Europi, nego i u svijetu”, rekao je Jandroković.

Podsjetio je i na gospodarski paket mjera gdje je gotovo 600 tisuća ljudi iz privatnog sektora dobilo plaće iz državnog proračuna radi očuvanja poduzeća i radnih mjesta.

Dogovor s HSLS-om i predsjednikom stranke Hrebakom

Govoreći o listi HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, Jandroković je kazao kako je postignut dogovor s HSLS-om i predsjednikom te stranke, bjelovarskim gradonačelnikom Darijem Hrebakom. Dodao je kako mu se čini kako je to dobra kombinacija.

„Mislim da kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom te da je transparentno upravljanje gradom projekt koji je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj. To je jedna dodana vrijednost koju će HDZ itekako prigrliti i isticati tijekom kampanje”, istaknuo je Jandroković.

Nadam se da će hrvatski birači pokloniti vjeru onima koji su ozbiljni i imaju rješenja, a ne samo agresivnost i uvrede, dodao je Jandroković.

Na novinarski upit da komentira nekoliko mjeseci staru izjavu Darija Hrebaka da je koalicija s HDZ-om agonija, Jandroković je odgovorio da je to dio političkog života.

„Mi tražimo najbolja moguća rješenja u cijeloj državi, pa tako i u 2. izbornoj jedinici. Kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom i surađuje s HDZ-om i moj je dojam da je to pobjednička kombinacija. Kroz politički život bilo je različitih suradnji, nekada je i župan Damir Bajs odlično surađivao s HDZ-om i bio ministar u Vladi HDZ-a, a evo ga sad na drugoj strani. To je politički život”, dodao je.

Komentara 13

Avatar Dipsy
Dipsy
12:47 04.06.2020.

Dobro je jučer Kerum rekao - nije nijedna stranka korumpirana, korumpirani su pojedinci i ti pojedinci će za to i odgovoarati. Plenković je pokazao odlučnost po tom pitanju i sklanjao je s pozicija sve one koji više nisu bili dostojni iste!

HS
hren_sos
12:49 04.06.2020.

Lijepo je vidjeti kako se Jandroković kroz cijelu karijeru vraća Bjelovaru. Nikada ne treba zaboraviti od kuda si krenuo 👏

DD
duda.dudica
12:51 04.06.2020.

Bit će bit će. Ima i nas koji ne gledamo kroz nerealno ružičaste naočale i koji cijenimo sve ono što je ova Vlada napravila kroz posljednje 4 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije