Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WHATSAPP AFERA

Plenković tražio izbacivanja, ali se nije javio na telefonskom glasanju zagrebačkog HDZ-a!

Andrej Plenković
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.11.2019.
u 17:24

Glasali nisu ni ministri Pavić, Krstičević, Ćorić i Kujundžić, ni eurozastupnici Karlo Ressler i Tomislav Sokol.

Devetero zagrebačkih HDZ-ovaca, odnosno osmero jer je Marijan Banelli sam zatražio iščlanjenje iz stranke, iz HDZ-a je zbog poruka u WhatsApp i Viber grupama izbačeno po kratkom postupku. U razmaku od niti sat i pol vremena Predsjedništvo gradskog HDZ-a im je “presudilo”, predložilo stegovni postupak zbog nanošenja štete ugledu stranke (ne zbog širenja mržnje), na telefonskoj sjednici GO-a potvrđena je ta odluka, da bi iste večeri zagrebački Časni sud osmorku izbacio iz stranke. 

Preksinoć je, doznajemo, 70-ak članova GO-a glasalo za tu odluku, četvero ih je bilo suzdržano, a nitko nije bio protiv odluke o pokretanju stegovnog postupka. Devet članova GO-a, doznajemo, nije se odazvalo telefonskoj sjednici iako im je poslan e-mail i obaviješteni su da će se telefonski glasati.

Andrej Plenković
1/4

Tako se nije javio i nije glasao, neslužbeno doznajemo, šef HDZ-a Andrej Plenković, koji je i tražio izbacivanje HDZ-ovaca koji su ga vrijeđali u WhatsApp i Viber grupama, kao ni ministri Pavić, Krstičević, Ćorić i Kujundžić, ni eurozastupnici Karlo Ressler i Tomislav Sokol niti Plenkovićevi oponenti Miro Kovač i Domagoj Ivan Milošević. Predsjednik stranke nije se javio jer je bio na danu općine Jalžabet.

Izgleda da su neki tako izbjegli glasati protiv (makar oponenti Kovač i Milošević), a neki su izbjegli glasati za, poput pojedinih ministara. Neki su možda zaista bili spriječeni javiti se na telefon. 

Članovi Predsjedništva na sjednici su mogli vidjeti “dosjee” optuženih jer su iz središnjice HDZ-a poslali njihove isprintane poruke, a Predsjedništvo je jednoglasno odlučilo o stegovnim postupcima. Izbačeni se mogu žaliti Visokom časnom sudu HDZ-a, koji ih je jednoglasno izbacio, ali pošto je riječ je o partijskom sudu teško da će u žalbenom postupku išta postići. Izbačeni HDZ-ovci - Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Vlado Kolak, Miro Boras i Krasnodar Raguž - uglavnom će se žaliti. I Šimunović i Černy i Banelli tvrde da nisu širili mržnju.

Šimunović je za Večernji list jučer rekao da je kritizirao Jandrokovića i Andriju Mikulića, predsjednika zagrebačkog HDZ-a. Za prvog je rekao da ga je u grupama nazivao Agent 808, a za Mikulića je pisao da ni u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor nije ujedno i šef najveće stranačke organizacije. Šimunović smatra da su mu Jandroković i Mikulić "smjestili" izbacivanje.

Komentara 25

BR
Brandfackel2
18:14 15.11.2019.

Plenković će stvoriti etnički čist JDZ. U partiji svoje mjesto imaju samo politički jugosloveni.

IL
ilustrator
20:04 15.11.2019.

je je..u biografiji bi ružno izgledalo...glasao za izbacivanje članova zbog izraženog mišljenja

DO
Domumom
17:43 15.11.2019.

Presudu je donio, nema potrebe da glasuje. Odluka je izvršna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije