Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDE U SABORU

Plenković točan u sekundu, a show mu oteo Ivan Pernar

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
19.10.2016.
u 17:32

Milanović je očito još uvijek gazda u SDP-u kojeg se nitko ne usudi upitati zašto nije došao na sjednicu, a kamoli da ga pozove na red...

Premijer Andrej Plenković je i svojim inauguracijskim govorom pokazao da je odlikaš. Po poslovniku je imao 30 minuta. Bio je gotovo u sekundu točan pa je samo osam sekundi prekoračio predviđeno vrijeme.

To samo pokazuje da je sve isplanirao do najsitnijeg detalja, vjerojatno i vježbao ispred ogledala te na kraju sve to proveo matematičkom točnošću. Pitamo se samo je li predvidio i duljinu pljeska koji nije bio ni tako čest, niti glasan.

Premijer je poznat po svojoj smirenosti koju je očito prenio i na sabornicu. Pomogla mu je i najveća oporbena stranka SDP koja je bila obezglavljena jer nije došao šef kluba zastupnika Zoran Milanović.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kada smo Arsena Bauka i Davora Bernardića upitali gdje im je šef, nisu nam dali uvjerljive odgovore. Milanović je očito još uvijek gazda u SDP-o kojeg se nitko ne usudi upitati zašto nije došao na sjednicu, a kamoli da ga pozove na red.

Stoga su neki novi igrači postali zvijezde u Saboru. Milorad Pupovac, Željko Glasnović i pogotovo Ivan Pernar iz Živog zida koji se više puta javljao za riječ. Prozvao je policiju zbog uhićenja Ivana Vilibora Sinčića.

Sjedili smo na galeriji pa smo mogli vidjeti kako austrijski veleposlanik s neskrivenim prijezirom gleda na mladog zastupnika. Pernar se posebno okomio na premijera Plenkovića kojeg je optužio da ne želi zaštiti građane od ovrha.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Usput je napao Plenkovićev tim zadužen za gospodarstvo. Nije se moglo primijetiti da je zbog toga bilo nešto posebno neugodno Martini Dalić i Zdravku Mariću. Međutim, zato ministrica kulture Nina
Obuljen nije mogla sakriti da je pogađaju kritike.

Ona je barem razgovarala s novinarima, dok Goran Marić uopće nije bio dostupan za bilo kakvo pitanje. U sabornicu je došao u pratnji Davora Božinovića, čovjeka od najvećeg Plenkovićeva povjerenja, koji ga je, poput nekog body garda, štitio od neugodnih pogleda i još neugodnijih pitanja.

>> Bulj Hajdašu Dončiću: Nećemo štititi nacionalne interese iz Tača. Ako ste vi socijaldemokrati, onda sam ja Che Guevara

Komentara 51

Avatar anekk
anekk
18:11 19.10.2016.

Ako ste spomenuli kako se Ivan Pernar javljao za riječ, zašto niste spomenuli o čemu je pričao? Kako je HDZ prije izbora obećavao zaštitu jedine nekretnine, a danas je iz svog jedinog doma izbačen branitelj sa familijom? Kako je ta ista obitelj izbačena od strane ilegalne RBA zadruge? Te kako je naša draga država u istome loncu, samo puuuno većim dugovima (cca 37milijardi), te da će ti isti dugovi isto jednom doći na red otplate? Doduše, naši dragi političari će biti u povlaštenoj mirovini sa jahticama, kućerinama i sl, a dug ćemo OPET plaćati mi. Zapitajte se, dragi građani, koliko nas dugo mogu muljati prije nego što reagiramo kolektivno?

VU
vulica
18:09 19.10.2016.

Danas sam gledao Sabor. Čuo sam sve što je gospodin Pernar govorio. Ovaj pamfletić Večernjeg lista dokazuje da su vlasnici i novinarčići obični plačenici europskih i svjetskih kriminalaca koji upravljaju okupiranom, obespravljenom Hrvatskom državom državom i njezinim građanima.

GV
golub Vaso
18:05 19.10.2016.

bitno je kako strani veleposlanik gleda, po tome se trebamo ravnati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije