Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježavanje Dana vatrogastva

Plenković: Svjedočimo prekretnici u dostavi cjepiva. Na tjednoj razini imat ćemo najmanje 200.000 doza

Zagreb: Svečana primopredaja 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
04.05.2021.
u 13:57

Poruka je da ćemo imati više od dva milijuna doza do 30. lipnja da se procijepe svi oni koji to žele, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković prisustvovao je svečanoj primopredaji 75 kombija te 15 interventnih vatrogasnih vozila u prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu. Premijer je zahvalio vatrogascima i dao im podršku. 

Nakon toga premijer je odgovarao na pitanja novinara.

"Imali smo susret s županima i čelnicima za javno zdravstvo, ovaj vikend svjedočimo prekretnici u dostavi cjepiva. Ovo je razdoblje kada ćemo imati najmanje 200.000 doza na tjednoj razini. Idući tjedan bit će više od 300.000 doza. Smisao sastanka bio je da se intenziviraju napori te da se ubrza proces procjepljivanja diljem Hrvatske. Poruka je da ćemo imati više od 2 milijuna novih doza do 30. lipnja da se procijepe svi oni koji to žele. Sada je odgovornost i na županima. Prednosti cijepljenja veće su nego rizik", kazao je Plenković.

Zagreb: Svečana primopredaja 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila
1/12

"Krenuo je proces procjepljivanja turističkih djelatnika. Sada imamo dovoljno doza pa ćemo sve turističke djelatnike procjepljivati", dodao je. 

Na pitanje u vezi sa Zlatom Đurđević koja se prijavila za predsjednicu Vrhovnog suda, premijer je kazao da je na to pitanje već odgovorio. Kazao je da nema nikakve krize u sudstvu. 

"Kad se steknu preduvjeti, a oni se nisu stekli, sastat ću se s Milanovićem", kazao je na pitanje novinara kada će se sastati s predsjednikom."Ima dosta preduvjeta", dodao je na ponovljeno pitanje. 

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar nosac
nosac
16:12 04.05.2021.

čekamo da plenković objavi da je hdz pobjedio koronu te da nam je svima on omogućio naše plaće i spremni smo za izbore....

OB
obican
17:04 04.05.2021.

Hvala druze anemicni, za sve ti hvala, ali izbori su blizu

GO
goodbadugly
17:37 04.05.2021.

Kad će novi borbeni avioni?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije