Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar odnos

Plenković: Sve parlamentarne stranke koje su u većini daju potporu Vladi

Andrej Plenković
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL
29.10.2018.
u 17:10

S partnerima imamo redovite sastanke te nikad dosad nisam čuo bilo kakav problem, rekao je Plenković dodavši kako su svi partneri važni.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako mu sve parlamentarne stranke koje su u većini daju potporu kao predsjedniku Vlade, programu i aktivnostima koje imaju. Plenković je to izjavio poslije sjednice Rektorskoga zbora odgovarajući na novinarsko pitanje - je li uvjerio partnere da ostanu u Vladi ako dođe do njezina preslagivanja.

Nisam primijetio da ima bilo kakvo otvoreno pitanje, rekao je dodavši kako ne zna čemu takva egzaltiranost bilo kojeg partnera u Vladi odnosno parlamentarnoj većini. S partnerima imamo redovite sastanke te nikad dosad nisam čuo bilo kakav problem, rekao je  Plenković dodavši kako su svi partneri važni.

Odgovorio je ida ide na predstavljanje knjige Martine Dalić zato što ga zanima viđenje bivše potpredsjednice Vlade jednoga važnog procesa. Naglasio je i kako ga ne zanima ništa što o bilo čemu kaže Božo Petrov pa niti o knjizi Martine Dalić. Odgovorio je i kako proces oko Petrokemije traje već nekoliko mjeseci te da je rad na dokapitalizaciji Petrokemije dio posla od početka njegove Vlade.

To je, istaknuo je, jedna od naslijeđenih tema hrvatske gospodarske tranzicije koje su u bloku došle na dnevni red ove Vlade. Današnje odluke su preduvjet da se u dva-tri dana zaokruži  proces dokapitalizacije i na temelju nove vlasničke strukture krene u novu fazu Petrokemije, rekao je predsjednik Vlade. Odgovorio je i kako radi Rafinerija u Sisku. Tražimo cjelovito rješenje s onima koji su većinski partneri u ovom trenutku u Ini i način da bude održivo, rekao je Plenković.

Komentara 6

Avatar gordi
gordi
07:20 30.10.2018.

narod vaa više ne daje podršku...dapače taj narod bi vam uskoro mogao presudit

Avatar Ronin
Ronin
20:25 29.10.2018.

Vi ste svrha sami sebi. Jedino šta vas brine je stabilna većina. Država, građani? Ma to je nebitno.

Avatar navijač
navijač
18:55 29.10.2018.

Daju potporu sami sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije