Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADA MURGANIĆ

'Već danas smo dobili prijave napada na socijalne radnike i da su razbijena stankla'

Premijer Plenković primio izlaslanstvo komore, udruge i sindikata socijalnih radnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2019.
u 14:34

Svakodnevno se susrećemo s prijetnjama. Nije dobro da smo prihvatili kako je to dio našeg posla, kazala je ministrica Murganić.

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu izmjene Kaznenog zakona koje će socijalnim radnicima osigurati status službene osobe, te iskorake u sustavu fizičke zaštite centara za socijalnu skrb.

Premijer i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u Banskim su dvorima primili predstavnike komora, sindikata i udruga socijalnih radnika u povodu zločina koji se dogodio u đakovačkom Centru za socijalnu skrb, kada je socijalna radnica Blaženka Poplašen ubijena, a pravnik te ustanove Ivan Pavić teško ozlijeđen.

Plenković je nakon sastanka rekao da su zaključili kako postoji nekoliko područja na kojima mogu poboljšati i unaprijediti sustav socijalne skrbi.

Najavio je izmjene Kaznenog zakona kojima bi se stručnim radnicima u sustavu socijalne skrbi osigurao status službenih osoba, čime bi se, smatra Plenković, smanjile prijetnje i fizički napadi na djelatnike.

Premijer Plenković primio izlaslanstvo komore, udruge i sindikata socijalnih radnika
1/9

Također namjeravaju učiniti iskorake u smislu fizičke zaštite u centrima za socijalnu skrb, bez obzira na to što je sustav poboljšan prije 20 godina, nakon sličnog nemilog slučaja u Splitu.

Plenković je poručio i da treba ozbiljno poboljšati međuresornu suradnju kako bi svi imali cjelovite informacije i mogli donijeti adekvatne procjene rizika i postupanja.

Ministrica Murganić istaknula je koliko je važna podrška premijera

– Mi smo već danas ujutro iz dva Centra dobili prijave incidenata da su razbijena stakla, vrijeđanje i napadi na socijalne radnike. Svakodnevno se susrećemo s prijetnjama. Nije dobro da smo prihvatili kako je to dio našeg posla. Često se te prijetnje ne prijavljuju. Odgovornost za ovakve nemile, teške zločine sigurno je na svima nama – rekla je.

Komentara 26

TZ
tihomir.zeljkovic
14:47 10.07.2019.

Ako Murganić ovo uspije pa ne smi joj vise nitko ista prigovoriti jer 20 godina se nista nije poboljsavalo i napokon netko ima petlje nesto mijenjati ali ne pase ocito svima

Avatar Syssko
Syssko
16:45 10.07.2019.

U lijepom našoj propaloj, u našem Apsurdistanu se sve alarmira tek kada se nešto dogodi. Dijete umre od trovanja mesom i tek tada se počne inspekcija mesa, dijete umre u bolnici od sepse zbog nemara doktora i tek tada se e krene u inspekciju, čovjek umre na cesti i tek tada se revidirat krene rad hitne, monstrum skoro namrtvo prebije curu i tek tada se počne i o tome pričat makar je Istanbulska potpisana godinu dana prije. Počne se pisat o nekretninskim makinacijama Kuščevića i automatski se tek tada krenu istraživat drugi. DAKLE, ništa nigdje se ne radi sustavno i preventivno več tek onda kada netko strada ili pogine, tada se trkelja par tjedana o tome i opet tišina do nove tragedije! Slučajna zemlja, slučajnih ljudi u kojoj su slučajnosti sasvim slučajne! HDZ/SDP/SDSS/HNS/365 Bandić-Vjerodostojno u propast!

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
15:51 10.07.2019.

Nije li špicenaltkomunjara bila zauzeta sa jelenom veljačom?.. a protiv sustava koji sad kao štiti... Terenski radnici hitne pomoći nisu službene osobe... Pa evo sad prilike da spriječi neku buduću tragediju... Napadi na hitnjake se uobičajena svakodnevica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije