Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLIN

Plenković se sastaje s Merkel, ovo su teme o kojima će pričati

Andrej Plenković i Angela Merkel
Foto: DPA/PIXSELL
28.08.2018.
u 07:20

Predložit ćemo njemačkoj strani akcijski plan u deset točaka s ciljem poboljšanja suradnje s Njemačkom, rekao je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će u Berlinu razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj kani predložiti akcijski plan za unaprjeđenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Njemačke.

"Predložit ćemo njemačkoj strani akcijski plan u deset točaka s ciljem poboljšanja suradnje s Njemačkom, koja je i sad jedan od najvećih ulagača u Hrvatsku", kazao je Plenković u ponedjeljak pripadnicima hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Kao jednu od tema razgovora najavio je situaciju na jugoistoku Europe, uključujući i migracije, temu koja je za Njemačku vrlo važna.

U posljednjih nekoliko dana u Berlinu su boravili i bosanskohercegovački premijer Denis Zvizdić i crnogorski premijer Duško Marković s kojima je njemačka kancelarka govorila i o izbjegličkoj krizi. 

"Razgovarat ćemo i o našim odnosima sa susjednim zemljama i ulozi Njemačke na tom prostoru osobito u svjetlu Berlinskog procesa koji daje dodatnu dinamiku gospodarskoj suradnji u jugoistočnoj Europi", najavio je Plenković.

Tema razgovora bit će i hrvatska nastojanja za ulazak u šengenski prostor kao obliku tješnje integracije unutar Europske unije.

"Mi redovito i svakim danom sve više ispunjavamo tehničke kriterije da se donese i politička odluka o toj temi“, rekao je Plenković.

Pogledajte i galeriju: Angeli Merkel odmor je potrebniji nego ikad

Andrej Plenković i Angela Merkel
1/6

Komentara 8

TR
tramontana
08:13 28.08.2018.

Glavna tema je , šta više islamista u Hrvatsku, a Hrvata u Njemačku.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
07:58 28.08.2018.

Njen cilj i jest raseliti nas da ima jeftinu radnu snagu i da lakše ljudi u njemačkoj mogu otplatiti stanove sto nam izdaju. da bi dobili ulagače moraju se napraviti reforme ,one reforme o kojima naši nemaju plana kako napravitii kopirajuci kojekakve zakone drugih zemalja.kod nas se vodi politika bez plana i jednostavno nas susjedne zemlje koče u napredku jer one zaostaju godinama za nama. kod nas su glavne teme antifašizam,nacizam ,cetnistvo ja pak mislim da smo prenijeli velike probleme iz bivše države kojih se ne možemo riješit.

Avatar sindarela
sindarela
09:40 28.08.2018.

Pa nije Merkel veslo sisala upuštati se u poslove tamo di na svakom čošku cvijeta korupcija di su zakoni na strani jačega gdje se slavi ustaštvo i zločinci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije