Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OSTAVKE

Odgođena sjednica Vlade, Kuščević: Stranke od 2,5 % ne kreiraju sastav Vlade

Andrej Plenković i Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.07.2019.
u 12:29

– Mislim da stranke koje imaju 2,5 posto nisu te koje će kreirati sastav Vlade – rekao je Kuščević na pitanje je li teret za Vladu

Jutros je u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković održao sastanak s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, čiju ostavku traži koalicijski partner HNS zbog afera s imovinom. Iako su mnogi očekivali da će Kuščević podnijeti ostavku, to se nije dogodilo. Nakon tog sastanka došlo je do odgode sjednice Vlade koja je trebala biti danas u 15 sati, ali je prebačena na četvrtak u 8.

U Vladi tvrde da odgoda sjednice nema nikakve veze s Kuščevićevim slučajem, nego da se radi tek o promjeni termina zbog brojnih obaveza i sastanaka koji su danas planirani. 

Uz sastanak Vijeća za euro, iz Vlade kažu da su planirane i sjednice drugih Vladinih vijeća pa je sjednicu Vlade danas nemoguće održati. Između ostaloga i zbog toga što je premijer neplanirano dugo ostao u Bruxellesu, a sutra nakon sjednice Vlade putuje u Poljsku.

Što se tiče Kuščevića u Vladi tvrde da o njegovom eventualnom podnošenju ostavke nema govora, niti da je to bila tema u Banskim dvorima. 

Jutros su se u Vladi sastali čelnici HDZ-a Plenković, Jandroković, Bačić i Lovro Kuščević, međutim, iz Vlade i dalje tvrde da povod sastanku nije bio Kuščević, nego da se radilo o pripremi za nastavak parlamentarnog zasjedanja i drugim tekućim temama. 
Naglašavaju da ne znaju od kuda ove informacije u javnosti i nazivaju ih fabriciranjem jer da to nije tema sjednice Vlade, niti Vlada na takav način funkcionira. 

Kuščević je ranije jutros izašao pred novinare i rekao da je riječ o normalnom redovnom sastanku, sastanku užeg kabineta Vlade. Rekao je i da su razgovarali o zahtjevu oporbe za njegovom smjenom. Klub zastupnika SDP-a, uz potporu još nekih oporbenih stranaka, u saborsku će proceduru uputiti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Kuščeviću. 

Kuščević nije dao konkretan odgovor na pitanje daje li ostavku.

– I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, odnosno u imovinskoj kartici, da nema apsolutno nikakvog prekršaja, da nema nikakve sumnje u časne radnje i evo, nastavljamo dalje – rekao je Kuščević.

– Mislim da stranke koje imaju 2,5 posto nisu te koje će kreirati sastav Vlade – rekao je na pitanje je li teret za Vladu.

Iz HNS-a su reagirali na izjavu ministra Lovre Kuščevića, koji je rekao da stranke koje imaju 2,5 posto potpore neće kreirati sastav Vlade, javlja N1. HNS ostaje kod svog stava i očekuje sastanak s premijerom. Premijer je taj koji treba dati objašnjenje, na njemu je odgovornost, poručuju iz HNS-a. Nisu Kuščevića pitali za mišljenje, tu je sve i više nego jasno, smatraju.

N1 piše kako su na sastanku bili i Gordan Jandroković i Branko Bačić. Još nije poznato što je dogovoreno na sastanku te je i dalje neizvjesno odlazi li Kuščević iz Vlade. N1 prije Kuščevićeva obraćanja objavio je kako je, prema neslužbenim informacijama koje stižu iz HDZ-a, najizgledniji scenarij u kojemu Kuščević sam podnosi ostavku, možda čak i danas, no nakon Kuščevićeva obraćanja, čini se da do toga neće doći.

VIDEO Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije: Nije slučajno izabrana:

Komentara 131

VA
vadis
12:36 03.07.2019.

Plenkovic stiti lopova Kuscevica. Ako branis lopova ti si isto lopov. Jadna Hrvatska! Korupcija i lopovluk je na svakom koraku. I zato mladi odlaze. Nije lako zivjeti u zemlji gdje se zakon ne postiva i gdje nema morala.

NO
Nordik
11:06 03.07.2019.

Ostao je dužan dobavljačima 1 milju kuna, 300.000 kuna duga državi. Otišao u politiku i krenula ga karta. Jesmo svi ovce.

DU
Deleted user
10:47 03.07.2019.

Kada čitam komentare onda moram reći, da bi sve hrvatske građane, koji nisu direktno po stranačkoj pripadnosti na dobrim pozicijama zaposleni, prisilno poslati van na zapad na godinu dana rada i življenja, ali svi odjednom. Kada bi se vratili uveli bi kineske zakone. To je nevjerovatno koliko su Hrvati zatupljeni. Uvijek ima sto razloga zašto se ništo ne može sprovesti u djelo. Uvijek su na pozicijama nezamjenjivi. Joj kad ti isti odu/crknu -jer neće umrijeti kako su živjeli i koliko su zla nanijeli zajednici. Kada većina počne razmišljati kako pronaći samo jedan razlog zašto se ipak može neovisno o teškoćama, onda ćemo krenuti dalje. Da nakon svega poznatog ovog bahatog i glupog ministra još uvijek nitko može braniti, to je nevjerovatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije