Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Kapulica:

Tuđman je za svoj narod bio pravi izbor vođe. Jedini pravi pobjednik u Jugoslaviji

Na Medvedgradu održana svečana akademija povodom 96. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/17
13.05.2018.
u 15:40

Predsjednik HDZ-ove Zajednice utemeljitelja "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je da smo zahvaljujući njemu i njegovu programu ponovno postali "jedinstveno nacionalno vijeće svjesno sebe i svojih sposobnosti i mogućnosti".

Prvi predsjednik Republike Hrvatske i HDZ-a, dr. Franjo Tuđman, ostvario je temeljne ciljeve koje je godinama sanjao, i u vrijeme "tektonskih promjena" u Europu stvoriti slobodnu, neovisnu i modernu hrvatsku državu, a današnji hrvatski izazovi slični su nekima s kojima se dr. Tuđman suočavao, istaknuto je u nedjelju na obilježavanju 96. obljetnice rođenja dr.  Tuđmana na Medvedgradu.

Obljetnicu rođenja dr. Tuđmana - polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u slavu i zahvalu svima koji su kroz tešku povijest Hrvatske dali svoje živote za njezinu slobodu, kao i svečanom akademijom - obilježili su predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković s najbližim suradnicima.

Istaknuvši važnost koliko je vještine, odvažnosti i mudrosti bilo u tadašnjim postupcima Franje Tuđmana i vodstva HDZ-a i Hrvatske u borbi za samostalnost Republike Hrvatske, Plenković je rekao da je, u okolnostima pada Berlinskog zida, Hrvatska imala sreće da je postojao dr. Tuđman koji je s svim svojim životnim iskustvom i znanstvenim radom akumulirao ono što je za Hrvatsku najbolje.

 "Predsjednik Tuđman i hrvatski narod, u smislu cilja, spojili su se u jedno. I to je jedinstven trenutak i taj trenutak treba cijeniti", naglasio je. Plenković je rekao i da HDZ, koji je stožerna stranka te svojevrsna brana raznim silnicama koje postoje u hrvatskom društvu i međunarodnoj zajednici, sada treba pokazati koliko je privržen Tuđmanovoj doktrini.

Na Medvedgradu održana svečana akademija povodom 96. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana
1/5

 

Procjenjuje da su današnji hrvatski izazovi uvelike slični nekim s kojima se suočavao i dr. Tuđman. Premijer Plenković naglasio je i da će HDZ, kao stožerna stranka, dati svoj doprinos za kvalitetniji život hrvatskih ljudi, gospodarski rast i razvoj te čvrsto pozicionirati Hrvatsku na europskoj karti u političkom, gospodarskom, prometnom, turističkom smislu i svemu onome što može pridonjeti kvalitetnijom životu svih građana.

Podsjetivši na Tuđmanov životni put, predsjednik HDZ-ove Zajednice utemeljitelja "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je da smo zahvaljujući njemu i njegovu programu ponovno postali "jedinstveno nacionalno vijeće svjesno sebe i svojih sposobnosti i mogućnosti".

 "Tuđman je za svoj narod bio pravi izbor vođe. Jedini pravi pobjednik na području bivše Jugoslavije. Pobjednik u ratu i kreator mira", naglasio je. Unatoč svemu tome ali i baš zbog toga, upozorio je Kapulica, Tuđmana su bjesomučno osporavali i napadali te nastojali umanjiti.

 "Napadan je ne samo s protuhrvatskih pozicija, već i od onih koji su to iznova probuđeno hrvatsko nacionalno biće, koje je konačno dobilo dušu i tijelo, htjeli vratiti u invalidska kolica, da ga neki drugi vode i neki drugi njime upravljaju. Ali to s Tuđmanom nije išlo. To Tuđman nikada nije dopuštao i to ni mi, ako držimo do Tuđmana, nikada nećemo dopustiti", naglasio je Kapulica.

Na svečanoj akademiji prikazan je i kraći film o životu dr. Franje Tuđmana, a ranije ujutro izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu dr. Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju.

Pogledajte i galeriju Na Medvedgradu održana svečana akademija povodom 96. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana

Na Medvedgradu održana svečana akademija povodom 96. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana
1/9

Komentara 144

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:59 13.05.2018.

Stvorio državu uprkos protivljenju svijeta i to sa par lovačkih pušaka a bez municije u tim i takvim okolnostima, kakav je to vrhovnik bio

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
15:49 13.05.2018.

plenković je veći od dr. Tuđmana....ujedinio je sve hrvatske uhljebe (sdp-hns-hdz-sds ) i hdz pretvorio u stožernu stranku svih uhljeba....

AG
Agricola
12:31 14.05.2018.

Tuđman je najveći Hrvat svih vremena, a ovi koji mu komemriraju nisu ga dostojni. Dokažite da sete dostojni Tuđmana, nek se Mesiću sudi za veleizdaju, nek se napravi lustracija detuđmanizacije, nek se razne bance, čičke, parage, mesiće, manoliće, pusiće i slične baci u tamnice zbog veleizdaje, pa možda budete dostojni preko usta prevaliti ime velikog i besmrtnog oca domovine, doktora Franje Tuđmana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije