Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit

Plenković s Macronom razgovarao o bilateralnim odnosima i proširenju EU-a

Andrej Plenković i Emmanuel Macron
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 21:57

Plenković je s Macronom razgovarao o jačanju suradnje dviju zemalja, politici proširenja Europske unije, pitanju otvaranja pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u četvrtak navečer na marginama sastanka na vrhu Europske unije s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Plenković je s Macronom razgovarao o jačanju suradnje dviju zemalja, politici proširenja Europske unije, pitanju otvaranja pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Francuska je u listopadu zajedno s Nizozemskom i Danskom blokirala otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom tražeći reformu pregovaračkog procesa.

Hrvatska će u svibnju u Zagrebu tijekom svoga predsjedanja Vijećem EU-a organizirati sastanak na vrhu zemalja članica EU-a i šest zemalja jugoistočne Europe.

Do tada bi Hrvatska htjela postići konsenzus među zemljama članicama kako bi se te zemlje mogle krenuti dalje na svom europskom putu, što bi bio pozitivan signal i za ostale zemlje u njezinu jugoistočnom susjedstvu.

Kako se doznaje Plenković i Macron će nastaviti razgovore tijekom bilateralnog susreta početkom siječnja u Parizu. 

Plenković tijekom dvodnevnog samita EU-a ima niz bilateralnih susreta. 

Već se sastao s  predsjednikom Europske pučke stranke Donaldom Tuskom, s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i s Macronom.

U petak će se sastati s izvršnom potpredsjednicom Europske komisije Margrethe Vestager i s novom finskom premijerkom Sannom Marin.

VIDEO Plenković u Splitu:

Komentara 5

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:07 12.12.2019.

Macron uvijek okružen bakicama, ako nema supruge tu je frau Merkel 😂

PR
prajdali100
22:03 12.12.2019.

Macron ne popuštaj !!!

Avatar 1HGZ.
1HGZ.
22:11 12.12.2019.

Planki će Srbiju uvući u Europu kako kod zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije