Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK VLADE

Plenković: Za razliku od drugih kandidata Filipović ima znanje i sportsku drskost

Foto: PIXSELL
1/13
02.03.2021.
u 14:49

“Davor Filipović sjajan je kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, to je svojom izjavom jutros ponovno pokazao”, rekao je Plenković

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je danas u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečanom obilježavanju nazočio je i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj. Tom prilikom odgovarao je na pitanja medija.

Predstavio je HDZ-ovu kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije, Antoniju Jozić, kazavši da ima punu potporu stranke te kompetencije za obavljanje toga posla.

Upitan kakvu potporu očekuje u toj županiji, s obzirom na potrese koje je stranka tamo doživjela, Plenković je rekao da očekuje najbolje rezultate, jer imaju kvalitetne kandidate. “Kao što je godinama radila za Pleternicu, kao gradonačelnica, uvjeren sam da će Jozić maksimalno raditi i za županiju”, rekao je Plenković.

Komentirao je i dug prema veledrogerijama. “Građani neće ostati bez lijekova. Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijardi kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama”, rekao je Plenković.

Spomenuo je i HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“Davor Filipović sjajan je kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, to je svojom izjavom jutros ponovno pokazao”, rekao je Plenković, ponovivši da je Filipović ekonomski stručnjak koji će učiniti napore na konsolidaciji financija grada te da je riječ o čovjeku koji se dokazao kroz rad u Gradskoj skupštini.

“Kompetentan je, zna detaljno sve gradske teme, sve o gradskim financijama. Razlika između njega i drugih kandidata je u tome što se razumije u teme, ne ulaze u tu utakmicu, a da se prethodno nije ranije bavio gradom i problematikom. Filipović je agilan čovjek, doktor znanost s 26 godina, pristojan, ali ima sportsku drskost za velike utakmice kao što je ova pred njim”, rekao je Plenković.

Od vlasnika Brodotrogira očekuje da iznađu rješenje, a država je tu da pomogne koliko može, rekao je Plenković.

 

Ključne riječi

Komentara 66

TH
theo
14:58 02.03.2021.

plenki je nervozan jer sad vidi da se moglo nešto u zagrebu napraviti a kandidirao je alibi kandidata

Avatar Nilski konj
Nilski konj
15:04 02.03.2021.

Hadezeovce treba govnivljim motkama držati na odstojanju.

TH
theo
15:12 02.03.2021.

plenković opet laže, opet misli da smo svi mi glupi ili ludi pa nas uvjerava nas da im nije žao što su kandidirali ovog sarajliju alibi kandidata sad dok je bandić otišao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije