Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Mailovi

Plenković predizborni spot snimao u Šavorićevu uredu: 'Znamo se, ali nismo neki bliski prijatelji'

Andrej Plenković
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
21.05.2018.
u 19:17

- Nije to jedina lokacija, bili smo i na Baldekinu, u Karlovcu, Slavoniji, Dalmaciji, to je bio jedan miks aktivnosti i ta lokacija je bila u biti sasvim slučajna - rekao je Plenković

Promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri, tvrdi N1. Plenković je danas rekao da se to dogodilo na inicijativu agencije, da je ta lokacija odaberena slučajno te da su u spotu bile i druge lokacije.

Informaciju je potvrdio i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević.

Boris Šavorić bio je, podsjetimo, jedan od članove grupe Borg, koja je radila lex Agrokor, te je sudjelovao u prepisci zbog koje je Martina Dalić dala ostavku na mjesto ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade. Po njemu je Dalić nekoliko tjedana nazivala lex Agrokor (Šavorićev zakon), što je također otkriveno u prepisci, a otišao je iz Agrokora desetak dana nakon angažmana, ali i nakon što je otkriveno da je izvanredni povjerenik imao mail adresu na domeni savoric.com. Istovremeno je pisao zakon po kojem će se restrukturirati Agrokor i radio za jednog od većih vjerovnika koncerna VTB bank.


Plenković je istaknuo kako su u spotu bile i druge lokacije.

- Nije to jedina lokacija, bili smo i na Baldekinu, u Karlovcu, Slavoniji, Dalmaciji, to je bio jedan miks aktivnosti i ta lokacija je bila u biti sasvim slučajna - rekao je Plenković.

Dodao je da su Šavorić i on približno ista generacija i da su išli u istu srednju školu, ali da nisu neki bliski prijatelji.

- Znamo se iz tog vremena, ali nismo neki bliski prijatelji - rekao je Plenković.

Na pitanje tko je Šavorića pozvao da se pridruži radnoj skupini za izradu lex Agrokor Plenković je rekao da je on jedan od pravnika koji je bio pozvan da pomogne, na prijedlog stručnjaka.

- Ja osobno nisam zvao nikoga. Ne znam tko je koga zvao, znam da su dva predstavnika u skupini bila delegirana od strane Mosta - rekao je Plenković.

Iz Šavorićeva ureda nisu dali odgovor na upit, dok su iz HDZ-a za N1 odgovorili sljedeće:

"U izbornoj kampanji 2016. godine HDZ je angažirao agenciju Unex. Sve promidžbene aktivnosti i zakup medijskog prostora pa tako i snimanje navedenog spota, organizirala je agencija Unex. Isto tako, sve lokacije u izbornom spotu, pa tako i lokaciju navedenu u Vašem upitu, odabrala je agencija Unex. Predsjednik HDZ-a bio je upoznat sa svim lokacijama. Sve ugovorne troškove predizborne kampanje pa tako i snimanje spomenutog spota, HDZ je platio izravno agenciji Unex."

Andrej Plenković
1/10

Komentara 96

PR
prajdali100
18:37 21.05.2018.

Autor ovog nazovi članka je V L. Pametnom dosta.Kako vas nije stid ? Ljigave kukavice.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:37 21.05.2018.

Uffff koji "krimen: ))) Spot je bio uspjesan i to je jedino vazno., sve legalno i po zakonu usprkos stalnom posavanju podmetanja i trazenja dlake u jajetu. bolje istrazujte tko i kako je platio mr. Browna i Grizzly Metkovic.

UJ
Ujo
19:01 21.05.2018.

Zbog čega ono ode karamarko.smradovi novinarski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije