Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA HDZ-A

Plenković poručio: Budite glasnogovornici, ističite što smo dobro napravili, novinari vas to neće pitati

Konferencija HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/10
05.05.2018.
u 15:33

Plenković je ustvrdio kako u društvu prevladala negativna atmosfera, pesimizam, bezidejnost, bezizglednost.

Jačanje jedinstva na svim razinama i snažnije isticanje postignuća Vlade i HDZ-a, poruka je koju je Andrej Plenković uputio županima, gradonačelnicima i načelnicima općina iz HDZ-a, okupljenima na skupu u Šibeniku "Lokalne i područne samouprave u Hrvatskoj – reforme, financiranje i razvoj".

-Prigoda za jedinstveno djelovanje nikad nije bila bolje postavljena. HDZ ima 19 od 21 člana Vlade, većinu u Saboru, 13 župana i polovicu svih načelnika i gradonačelnika. Uvjerljivo smo najjača politička stranka, jedini mi imamo kapacitet višerazinskog upravljanja Hrvatskom. Vodimo jednu politiku! - pozvao je Plenković. Kao uspjehe naveo je projekt Slavonija, kupnju aviona, refinanciranje duga cestarskog sektora, dvije milijarde kuna Splitsko-dalmatinskoj županiji...

-Imamo suficit proračuna. Kad se to prije dogodilo? Takve stvari ljudima morate reći, to vas sigurno mediji neće pitati. Važno je da tu politiku vidite vi u stranci, poruka mora biti jedinstvena – rekao je Plenković i ustvrdio kako je u društvu prevladala negativna atmosfera, pesimizam, bezidejnost, bezizglednost.

-Tu smo da to okrenemo. Treba svakoga dana isticati što smo napravili što je bolje od onoga što je bilo prije. Zadaća svih vas je da budete glasnogovornici stranke – poručio je Plenković. Rekao je da ima naslijeđenih problema, a kao primjer je istaknuo Agrokor, kojega će Vlada uspješno riješiti.

-Dio stranaka potiču antirazvojni, antipoduzetnički i antieuropski refleks. Je li to normalno? - rekao je Plenković i pozvao stranačke kolege da moraju biti učinkoviti i nepotkupljivi.
-Očekujem angažiran pristup, sugestiju, ideju. Korigirajte ono što nije dobro i kreirajte optimističnost u društvu. To je zadaća političara! – poručio je Plenković. Gordan Jandroković, predsjednik Sabora se u svom je izlaganju govorio o inicijativama koje bi htjele razgraditi sustav, demagozima i populistima koji bi izašli iz EU, a to bi, rekao je, značilo da ne bi bilo Pelješkog mosta niti milijuna eura za poljoprivredu i sve ostalo.

Komentara 34

PI
prava istina
16:13 05.05.2018.

prije izbora obilazili, razgovarali i obečavali. Poslije izbora od nikog iz HDZ-a nigdje, nestali u svoj brizi o uhlebljenju. Kad će sad novi izbori onda će krenuti, pa čak i neki pozdraviti. Ali bojim se pre kasno, nema da vam više vjerujem.

Avatar kenj@c
kenj@c
16:03 05.05.2018.

Jučer u poligrafu Josip Borić pita ženu koja je suorganizator referendumskog pitanja da zašto puštaju dvije peticije u isto vrijeme, jer kao narod će se zbunit i neće znati koju peticiju potpisiju??? Eto kakvo mišljenje imaju HDZ ovci o narodu

DI
Direkt
19:17 05.05.2018.

,Ističite što smo dobro napravili,,ako ne,moram opet napasti srbe i praviti se da ne znam povjest da bi vam/ nam dizao rejting.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije