Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Budite odgovorni'

Plenković poručio: Apeliram na sve da se ne koriste krizama za profitiranje

Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/4
24.03.2020.
u 15:10

Restriktivnim mjerama nastojimo smanjiti mogućnost zaraze, kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković poručio je da se restriktivnim mjerama nastoji smanjiti broj mogućnosti zaraze. Poručio je da nema mjesta za profitere u vrijeme kriza te da će Državni inspektorat sve to nadzirati pa tako i dizanje cijena. Kazao je i da će s obzirom na broj obavljenih testova vjerojatno biti i više zaraženih. 

Dobili smo informaciju od ministra Beroša i Božinovića, a apel je njihov da svi građani budu maksimalno odgovorni jer ćemo samodisciplinom smanjiti i broj zaraženih i dinamiku širenja. Budući da se obavljaju testovi, očekujemo da će biti više zaraženih. Restriktivnim mjerama nastojimo smanjiti mogućnost zaraze. Apeliram na sve da se ne koriste ovim dvjema krizama za profitiranje. Državni inspektorat će paziti. Ne dolazi u obzir da netko u vrijeme krize zarađuje više nego što je normalno", kazao je premijer Andrej Plenković.

"Idem u Cvjetno naselje. Vidjet ćemo kakvi su kapaciteti sada. Dobro smo logistički spremni. Mnogi žele pomoći Hrvatskoj. Svi koji žele pomoći dobro su došli. Javljaju se naši građani uz dijaspore koji bi htjeli kupiti respiratore i zaštitnu opremu", kazao je Plenković.

Video: Kod Jankomirskog mosta policija vrši kontrole u prometu

"Nitko ne može sa sigurnošću reći koliko će ova epidemija trajati", dodao je. "Sastajat ćemo se koliko bude trebalo, svaki dan", naglasio je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Dipsy
Dipsy
15:46 24.03.2020.

Bravo! Treba sankcionirati ljekarne koje prodaju dezinficijense i maske po enormno visokim cijenama.

MA
manipulacija
15:47 24.03.2020.

Moramo se svi ujediniti, slusati Stožer i Vladu da nam se ne dogodi talijanski scenarij

BO
bolonjez
15:49 24.03.2020.

Takvih nažalost uvijek ima, dno dna je koristiti ovu tragediju za vlastiti probitak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije