Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKO-JONSKA POVELJA

Plenković: Položaj Hrvata u Crnoj Gori je dobar

Andrej Plenković i Miro Cerar
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/4
02.08.2017.
u 13:05

Na marginama sastanka Američko-jadranske povelje, šef hrvatske vlade će se tijekom dana sastati s potpredsjednikom SAD-a Mikeom Penceom te predsjednicima vlada Crne Gore i Albanije Duškom Markovićem i Edijem Ramom.

Premijer Andrej Plenković, koji u srijedu boravi u Podgorici u povodu Posebnog sastanka Američko-jadranske povelje, posjet je započeo susretom s hrvatskom zajednicom te je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Hrvati u Crnoj Gori imaju ministricu te zastupnika u parlamentu i čelnike pojedinih općina, osobito u Boki Kotorskoj, doznaje se iz ureda predsjednika vlade. 

"Hrvati su prisutni u političkom, kulturnom i javnom životu, što je izuzetno korisno za njihov položaj ovdje kao i za povezivanje dvije zemlje", kazao je Plenković i naglasio da je podrška vlade u Zagrebu hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori kontinuirana.

"Želimo u dogovoru s Crnom Gorom zajednički štititi manjinska prava, a od Vlade Crne Gore očekujem da nastavi s aktivnostima koje će omogućiti institucionalnu, financijsku i projektnu potporu i očuvanje hrvatskog identiteta i kvalitetnog integriranja Hrvata u crnogorsko društvo", poručio je predsjednik hrvatske vlade.

Ocijenio je da je položaj Hrvata u Crnoj Gori dobar te da su oni predmet kontinuiranog dijaloga između mješovitih povjerenstava na razini hrvatskog i crnogorskog ministarstva vanjskih poslova, kao i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Na marginama sastanka Američko-jadranske povelje, šef hrvatske vlade će se tijekom dana sastati s potpredsjednikom SAD-a Mikeom Penceom te predsjednicima vlada Crne Gore i Albanije Duškom Markovićem i Edijem Ramom.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:37 02.08.2017.

hrvata nesto malo ima u boki kotorskoj u kojoj ce za koju godinu biti vise katolickih crkava i kapelica nego sto ce biti hrvata U nijednoj susjednoj zemlji bivse juge nije dobar polozaj nego je zalostan polozaj hrvata U svojoj zemlji bih hrvati nemaju pravo ni svoj tv kanal sa hrvatskim jezikom sramota i tuga

DU
Deleted user
17:40 02.08.2017.

A polozaj Hrvata u Hrvatskoj?

BI
binki
16:26 02.08.2017.

Koje ulizivanje ovog hdzovca jugoslavenima. Pate za jugoslavijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije