Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Neferović

Policija kazneno prijavila HDZ-ovog gradonačelnika koji je napao novinara

Vedran Neferović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
12.05.2017.
u 22:55

Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi, rekao je Plenković

HDZ-ova gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, koji je napao novinara, policija je prijavila kazneno i prekršajno te je dobio zabranu približavanja novinaru 034 Portala Mladenu Mirkoviću

Požeško-slavonska Policijska uprava u petak navečer je priopćila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 44-godišnjak oko 11 sati u prostorijama Grada Požege verbalno i fizički napao 25-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je Neferoviću izrekla i mjeru zabrane približavanja novinaru Maldenu Mirkoviću kojeg je napao, u trajanju od osam dana. Također, sumnjiči Neferovića i za kazneno djelo prijetnje, za što se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Požeški gradonačelnik danas je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića, koji je završio na obradi u bolnici.

Premijer osudio napad

Premijer Andrej Plenković danas je najoštrije osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

Požeški gradonačelnik danas je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića koji je završio na obradi u bolnici, a cijeli slučaj istražuje i policija, a Plenković je u Varaždinu, gdje je dao podršku kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore, najoštrije osudio taj "apsolutno neprimjeren" čin.

 

"Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi", rekao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a razgovarao je sa stranačkim kolegom te zatražio da se Neferović ispriča novinaru te trenutno povuče iz kampanje.

"Razgovarao sam s njim i zatražio sam da se trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore u kojima je on, istina, kandidat za dožupana, ali da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za napad koji je apsolutno neprimjeren", dodao je Plenković.

Komentara 29

KL
klaramaric
17:19 12.05.2017.

Takoo treba Plenki sve takve izbaci iz stranke !!

KK
katica.karlovic
17:32 12.05.2017.

Bravo,ovo je dokaz da ne cuvaju leđa takvim ljudim jer njima nije mjesto u stranci!!!

DU
Deleted user
18:26 12.05.2017.

....... moramo se prisjetiti da je Vojko Oberschnell , gradonačelnik grada Reke prošle godine pred kamerama zašamarao stariju gospođu.. i ništa... nisu ga izbacili ni iz lifta.. izgleda da jedna merila vrede za sdp a druga mjerila vrijeda za ostale.... a momak novinar- mlad, konju bi rep isčupao.. čudno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije