Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković opet odgovorio Milanoviću: 'Prevarant i prodavač boze se konačno razotkrio'

Foto: PIXSELL
1/3
12.05.2021.
u 15:20

"Ovo na Facebooku je razotkrivanje njegove političke misije, predsjednik Republike prema ustavu je predsjednik svih građana, i članova i članica HDZ-a, pa i moj predsjednik"

Premijer Andrej Plenković uzvratio je na prozivke predsjednika Zorana Milanovića. Nakon posjeta tvrtki British American Tobacco u Kanfanaru obratio se medijima. 

- Ja ću samo reći da se prodavač boze i prevarant razotkrio - odgovorio je premijer na Milanovićevu izjavu i dodao kako nije normalno da predsjednik svih građana ima agendu protiv vladajuće stranke. 

- Jako je dobro procedura imenovanja koja podrazumijevanja da kandidati napišu svoj program onda možemo više znati o njihovim promišljanjima - rekao je premijer i dodao da se ne može raditi protuzakonito.

- Ovo na Facebooku je razotkrivanje njegove političke misije, predsjednik Republike prema ustavu je predsjednik svih građana, i članova i članica HDZ-a, pa i moj predsjednik - poručio je Plenković i dodao kako predsjednik ne smije imati agendu protiv HDZ-a kao motiv djelovanja u svim sferama. 

Podsjetimo, ranije je Plenković kazao da je Milanović "prodavač boza" i još jednom poručio kako neće podržati Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Milanović se zatim obratio na Facebooku gdje je napisao da Plenković ne može oprostiti Đurđević jer je "prokazala HDZ kao krvopiju pravosuđa", a Plenkovića je usporedio s "lažovom koji ima certifikat osuđene kriminalne organizacije".

Komentara 56

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:42 12.05.2021.

SDP juriša prema 10%...8%....

Avatar Caroline
Caroline
16:09 12.05.2021.

Iako je Plenković izjavio još 10.5. da neće podržati Đurđević jer se ne slaže s njenim programom iz kojeg je protumačio da se zalaže da politika bira suce, ZM nakon sinoćnjeg mlakog komentiranja te izjave Plenkovića na Pantovčaku „nije to baš tako, Plenković mulja…“ tek je danas gorljivo stao u demantiranje te tvrdnje ekspresno na fejsu, neposredno nakon što je Đurđević prozvala Plenkovića da pokaže gdje je to ona napisala u programu. Navedeno samo po sebi nameće zaključak da ZM nije pročitao njen program iako se jučer pohvalio da je ali tek je danas nakon što je Đurđević izjavila da to ne piše u programu -slavodobitno objavio demanti na fejsu. A Đurđević „demantira“ Plenkovićeve tvrdnje tako što u emisiji Otvoreno iskazuje neslaganje sa sucem Mrčelom koji je protiv biranja sudaca od strane politike i navodi zapadne zemlje u kojima politika bira suce kao bolje rješenje koje ima niz prednosti u odnosu na ono koje mi primjenjujemo. Danas na N1 ponavlja da je to napisala i u svojem programu i navela da takav naš sustav treba mijenjati. Na upit novinarke kako mijenjati…šutnja na temelju koje trebamo zaključiti da se ne zalaže za modele zapadnih zemalja koje favaorizira.

Avatar babojebac
babojebac
15:34 12.05.2021.

Opet ga Plenki ugasio, klasika. Nema onaj komedijaš i šarlatan ništa osim laprdanja u prazno. Zna se ko vlada zemljom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije