Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE POZNAJEM GA'

Plenković o tvrdnjama Bašića: Nisam siguran da je mene kontaktirao, nikad ga nisam vidio

Plenković u Koprivnici
Foto: Robert Mihaljević
1/12
04.06.2020.
u 18:55

Na pitanje je li njegov poziv da DORH procesuira i druge slučajeve, a ne samo one u koji su upleteni HDZ-ovi ljudi, pritisak na tu instituciju, Plenković odgovara da bi svakako bilo dobro čuti i što su o DORH-u govorili šef oporbe Davor Bernardić i predsjednik Zoran Milanović.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković opovrgnuo je navode vlasnika tvrtke CEMP Milenka Bašića, poznatog iz afere s vjetroelektranom kod Knina, da je premijera osobno kontaktirao zbog problema s investicijom.

Plenković je u četvrtak uoči stranačkog sastanka u Koprivnici komentirao Bašićeve tvrdnje u Večernjem listu.

"Nisam baš siguran da je mene osobno kontaktirao zato što čovjeka ne poznajem, nikad ga nisam vidio i nikad s njim bio na sastanku. Ono što smo provjerili kad smo vidjeli taj navod u intervjuu je da je pravni zastupnik njegove tvrtke uputio dopis na Vladu, ali takvi dopisi dolaze u tajništvo Vlade i oni to rješavaju s resornim ministarstvima. Ja taj dopis nisam ni vidio do jučer", rekao je premijer i šef HDZ-a.

Na pitanje je li njegov poziv da DORH procesuira i druge slučajeve, a ne samo one u koji su upleteni HDZ-ovi ljudi, pritisak na tu instituciju, Plenković odgovara da bi svakako bilo dobro čuti i što su o DORH-u govorili šef oporbe Davor Bernardić i predsjednik Zoran Milanović.

"Predsjednik je nakon izbora glavne državne odvjetnice, primjerice, rekao da je ona moj čovjek. Borba protiv korupcije u mandatu naše Vlade, a potvrđuje to i slučaj od petka, nema imena i prezimena niti stranačke pripadnosti", naglašava čelnik HDZ-a.

Njegova izjava, kaže, odnosi se samo na to da "treba imati jednak tretman za procesuiranje svih kaznenih djela, a Državno odvjetništvo i policija trebaju djelovati neovisno".

Da je čelnik SDP-a vrlo neprimjereno govorio o Državnom odvjetništvu naglasio je i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković odgovarajući na pitanje je li Plenkovića izjava bila pritisak na DORH.

"Bernardić je vrlo neprimjereno govorio o Državnom odvjetništvu, a pogledajte i izjave predsjednika republike oko izbora same državne odvjetnice. To su vrlo teške izjave koje se mogu protumačiti i kao pritisak. Očekujemo da institucije rade nepristrano. Ako usporedite sve izjave, vidjet ćete da je pritisak mnogo jače izražen od strane šefa oporbe i predsjednika države", zaključuje Jandroković.

Na pitanje o prodaji državnog udjela u koprivničkoj Podravki, šef HDZ-a Andrej Plenković odgovara kako nisu uopće razgovarali o tome. A hoće li Podravka opet biti na popisu strateških državnih tvrtki, zanimalo je novinare.

"Podravka sjajno posluje, a uprava koja je potvrđena u mandatu naše vlade ostvarila je odlične rezultate. Ostvaruje dobit i zaposlenost, a radnici i u ovim okolnostima krize dobivaju dodatna sredstva. Podravka je na putu da bude jedna od naših glavnih prehrambenih kompanija. Ona je za cijeli ovaj kraj gospodarska kičma koja mora nositi zaposlenost i razvoj", istaknuo je premijer.

Hoće li župan Darko Koren, čelnik stranke Mreža, biti na listi HDZ-a?

"Mi imamo sjajnu suradnju, HDZ i župan Koren. Odlično surađujemo u županiji i zajedno smo pobijedili na prošlim lokalnim izborima. Koliko znam, međusobna potpora je stalna i kontinuirana te jedni i drugi radimo na dobrobit ove županije", izbjegao je odgovoriti Plenković.

Komentara 19

MI
michael29
21:46 04.06.2020.

Sta je smradu od AVATARA portala vl nisi me blokirao.Kako to?Sta ti je doslo iz guzice u glavu?

Avatar stars
stars
19:28 04.06.2020.

Ne razumijem zasto se konstantno iz dana u dan Plenkovica uzima na zub oko necega za sto nije odgovoran.

Avatar krmenadla
krmenadla
19:30 04.06.2020.

Neka se kazni sve koji su sudjelovali u koruptivnim radnjama, kao i ove koji su mimo zakona pustali povjerljive informacije u javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije