Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO I HASANBEGOVIĆ

Plenković o Tepešu: Zakon je takav. Tepeš: Neka Ruža Tomašić pokaže sporazume

Andrej Plenković
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/5
14.10.2016.
u 12:06

Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema, poručio je Plenković

HDZ u 12 sati drži sastanak Kluba zastupnika u Saboru, a u stranku su već jutros stigli Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Davor Ivo Stier, Božo Petrov i Zlatko Hasanbegović, prenosi N1.

Petrov je izašao iz zgrade HDZ-a oko 11.30 sati. Na pitanje o čemu se razgovaralo na sastanku, rekao je da je bilo više točaka, a na pitanje očekuje li podršku oporbe u Saboru odgovorio je: "Njihov izbor."

– Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, podršku na predsjedništvu HDZ-a, podršku naših koalicijskih partnera i u Saboru – rekao je Plenković, koji je komentirao i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament.

– Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica. Je li primjereno, nije na meni da odlučim – rekao je.

N1 javlja i da je još uvijek aktualni ministar kulture Hasanbegović rekao da je došao kako bi potpisao administrativne papire u vezi s  današnjim konstituiranjem Sabora, ali nije odgovorio na pitanje ostaje li ministar kulture.

Jandroković je rekao da će ministri biti izabrani u idućih nekoliko dana. 

– Ima li nervoze, ne znam. Možda neki jesu nervozni, ali vjerujem da velika većina i kandidata i svih čelnih ljudi u stranci vrlo racionalno i razumno gledaju na taj proces. Treba imati strpljenja, nije ministarsko mjesto jedino koje je bitno. Postoji čitav niz mjesta, kako u Vladi, tako i u parlamentu, u stranci i raznim drugim tijelima državne vlasti, i vjerujem da će se pronaći mjesto za one koji znaju obavljati svoj posao – rekao je Jandroković.

>> Plenković: Ministri će biti oni za koje se ja odlučim, o tome ćemo idući tjedan

Komentara 48

KA
KaNiDora
10:07 14.10.2016.

hasanbegović za ministra - nema odstupanja

LU
Lujo123
10:08 14.10.2016.

Gospodin Plenković će ili proći ili pasti na pitanju gospodina doktora Hasanbegovića. Ako popusti petokolonašu pupavcu i dozvoli da nam vladu sastavlja toma četnik valjda je svakom jasno koja je sudbina gospodina Plenkovića. Nadam se da je i njemu to jasno!

TO
Torcidas
10:19 14.10.2016.

Jeli primjereno da u EU parlamentu Hrvatsku predstavlja Biljana Borozan, NIJE!!!! Gospodin Tepeš će promicati hrvatske vrijednosti a čije vrijednosti ce promicati BILjANA??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije