Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Plenković o Stierovoj izjavi: Predsjedništvo HDZ-a donijelo je 3 zaključka...

Andrej Plenković
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
17.05.2017.
u 16:40

- Želimo najprije da se završi ovaj ciklus lokalnih izbora i nakon toga ćemo krenuti u daljnje razgovore - kazao je Plenković.

Premijer i predsjednik Andrej Plenković tijekom boravka u Otočcu komentirao je jučerašnju izjavu političkog tajnika HDZ-a i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera koji je kazao da mu je žao zbog raskida koalicije s Mostom te da je bilo najpoštenije ići na nove izbore.

- Predsjedništvo HDZ-a je na dan kad je održana ta sjednica Vlade jednoglasno odlučilo o tri zaključka: da se podrži kraj suradnje s Mostom, da se razgovara s drugim strankama o rekonfiguraciji parlamentarne većine i da, ukoliko (ne uspiju op.a) takvi razgovori koji bi osigurali stabilnu vlast u Hrvatskoj i funkcionalnu Vladu, da se ide na parlamentarne izbore - rekao je Plenković. 

Razgovori nakon lokalnih izbora

Dodao je da su pritom vodili računa da su se u Hrvatskoj parlamentarni izbori održali i 2015. i 2016. godine. 

- Kao predsjednik Vlade imam širu odgovornost za funkcioniranje hrvatskih institucija i želimo najprije da se završi ovaj ciklus lokalnih izbora i nakon toga ćemo krenuti u daljnje razgovore - kazao je Plenković i dodao da ne vidi razliku između onoga što je rekao Stier i zaključaka Predsjedništva HDZ-a. 

"Najpoštenije bi bilo ići na nove izbore"

Podsjetimo, Stier je jučer na upit Večernjeg lista u Bruxellesu kazao da je gradio "tu koaliciju HDZ-a i Mosta" i da mu je "žao da nije uspjela". 

- Mi smo istoga dana imali raspravu na Predsjedništvu HDZ-a i, naravno, kao u svakoj demokratskoj stranci, postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje. Smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore. Međutim, naravno da se moraju uzeti u obzir i ona razmatranja koja su naglašavala kako je Hrvatska već 2015. i 2016. imala parlamentarne izbore. I u tom segmentu se napravio jedan zaključak koji je, rekao bih, kompromisan, da se pokuša vidjeti prvo što se tiče te nove većine u Saboru, a onda i drugi element, spremnost HDZ-a da se ide i na parlamentarne izbore. To je bio zaključak. Mislim da se ne treba toga bojati – rekao je Stier.

 

 

Komentara 22

DU
Deleted user
09:50 18.05.2017.

Ja ovdje zaista ne vidim neku dramatiku. Ovdje se iz buhe pravi slon. Stier je rekao da mu je žao što nisu više s Mostom. Isto je rekao i Plenki. Stier je rekao da je prihvatio odluku većine i idemo dalje. Zašto bi se u demokratskim strankama uopće trebalo glasovati kada bi svi imali isto mišljenje. Nemojte raditi cirkus ako ga nema.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:07 17.05.2017.

Nije sve tako crno, odlazak mosta u marginalu je veliki pozitivni pomak na politickoj sceni.:-)

DU
dudicica
18:47 18.05.2017.

to ,kaj je rekao u brüselu,mogao je i prije reci ,ali tamo je to izgledalo daleko politikanski.plenkovic znade kaj je za HRVATSKU dobro.prije su svi govorili,trebamo jednoga ,koji zna kaj hoce i malo diktature,pa makar i demokratske,bozo je mogao ostati u svojoj paxi i dalje fisolofirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije