Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Međimurju

Plenković o samoizolaciji: Stvar je što se mene tiče zatvorena. Postupilo se prema uputama HZJZ-a

Šibenik: Premijer Plenković položio vijenac povodom 28. obljetnice oslobođenja Miljevačkog platoa
Dusko Jaramaz/PIXSELL
24.06.2020.
u 10:04

Stožer će donijeti odluku i mislim da će postrožiti mjere, kazao je premijer na pitanje o pooštravanju mjera na granicama

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvaranju radova i polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Srednje škole Čakovec.  Novinare je zanimalo zašto nije otišao u samoizolaciju nakon susreta s tenisačem Novakom Đokovićem koji je zaražen koronavirusom. 

"Tu priču smo pojasnili. Stvar je, što se mene tiče, zatvorena. Postupilo se prema uputama HZJZ-a", kazao je premijer. 

"Vidjeli ste o kakvom je kontaktu bila riječ. Da je kontakt bio takav koji bi se kvalificirao kao bliski, sigurno bih slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes", rekao je.

Na pitanje hoće li se opet testirati, rekao je da će to učiniti ako bude potrebe.

Video: Plenković: Neće nitko treći doći u poziciju da postane premijer

"Nastavljamo naše aktivnosti, velikih skupova nema. Obilazimo Hrvatsku i kampanja je bitno drukčija nego prije", kazao je Plenković. 

Mjere na granicama

"Stožer će donijeti odluku i mislim da će postrožiti mjere", kazao je premijer na pitanje o pooštravanju mjera na granicama.

"Neće biti odgode izbora", ponovio je premijer. "Podsjetit ću vas, naša Vlada pobijedila je COVID u prvom valu. U odnosu na druge, mi smo izuzetno dobri. Ako Francuska održava izbore 28. lipnja, a ima po danu 500 novih slučajeva, bitno je i važno da građani to znaju", rekao je.

Na pitanje je li pisanje svjetskih medija o tome da hrvatski premijer odbija otići u samoizolaciju štetno za Hrvatsku, rekao je da nije jer je ta informacija neistinita. Nije li, upitali su ga novinari, kontradiktorno to što se sad govori da je samo kontakt od 15 minuta blizak kontakt.

"Stalno je tako, ništa nije mijenjano", rekao je.

Komentara 19

Avatar Bongozg
Bongozg
10:37 24.06.2020.

Stvar ce biti zatvorena na izborima 5.7.

DU
Deleted user
10:14 24.06.2020.

Jedina dobra stvar s izborima je što ćete ih izgubiti. Bit ćeš sretan ako ponoviš rezultat svoje prethodnice Jace.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:19 24.06.2020.

Vožd je svoje rekao. Na mene se pravila ne odnose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije