Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Plenković o odluci EK: 'Ovo je još jedan diplomatski i politički uspjeh Hrvatske'

Andrej Plenković
Foto: Vlada RH
1/5
22.10.2019.
u 16:03

- Cilj ove Vlade jest da Hrvatska ide u što dublji europski projekt., kazao je premijer

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je na izvanrednoj konferenciji odluku Europske komisije prema kojoj je Hrvatska ispunila tehničke kriterije za ulazak u schengensku zonu

- Pozdravljam današnju odluku Europske komisije koja je  ocijenila da je Hrvatska ispunila sve tehničke preduvjete za članstvo te pozvala Vijeće EU da raspravi izvješće s ciljem pristupanja u Schengen. Ovo je važan dan. Još jedan europskih uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem nadležnom povjereniku Dimitris Avramopoulos koji će posjetiti sutra Zagreb. Mi smo na ovaj način napravili jedan važan iskorak. Cilj ove Vlade jest da Hrvatska ide u što dublji europski projekt. - naveo je hrvatski premijer koji se zahvalio brojnim povjerenicima na pomoći.   

- Detaljna evaluacija se odnosila na zaštitu osobnih podataka, područjima zaštite podataka, policijske suradnje, zajedničke vizne politike, politike vraćanja, Schengenskog informacijskog sustava (SIS), vatrenog oružja i pravosudne suradnje. To je srž schengenskih promjena. Mi smo pojačali našu vanjsku granicu. U mandatu naše vlade pronašli smo dodatnih 150 miljuna eura koji su investirani ili se investiraju u obranu granice. To govori na angažmanu i apsorpciji europskih sredstava. Imamo dobru suradnju s Frontexom. Njihov avion je bio prvo u Zadru, potom i u Splitu. Nastavljamo s preuzimanjem obveza našeg članstva. Ovo je još jedan diplomatski i politički uspjeh.  

Hrvatski premijer odbio je špekulirati o tome kad bi mogli ući u Schengenski prostor. 

 

Komentara 44

DD
ddh
17:19 22.10.2019.

Sigurno je to uspjeh hrvatske diplomacije i u prvom redu gosp. Plenkovica. Hrvatska koraca naprijed i to ne mogu zabremzati niti razni Bernardici sa Marasima i Milanovicima, a jos manje Grmoje sa Markickom i Petrovim. Ali iz komentara je vidljivo da ta grupacija i njihovi primitivni navijaci pucaju od zavisti. Plenkovic je sve cega se je prihvatio na kraju i rijesio, a rijesit ce i taj "spor" sa Kekecima. Kod Junkera i njegove komisije je Plenkoviceva rijec jako puno vrijedila i to vise nego sve spletke i podmicivanja Janeza, a kod gdje. von den Leyen i njezine komisije vrijedi i jos vise. A to boli i Kekece, ali boli i jos vise crvene i krajnje desne u Hrvatskoj, koji pucaju od zavisti, pa sada pljuju po Plenkovicu i pokusavaju ga omalovazavati. Ja sam, bio ponosan na Plenkovica neki dan, kad je na tecnom francusko, a potom na engleskom davao intervjue Franzuzuma i Englezima. Njegova rijec ima tezinu u Evropi, pa i to boli Petrove i Bernardice ali i komunisticke lakaje poput Milanovica. A boli i komunisticke medije. boli razne smrdljivce iz Indexa ili Nationala, boli Togonale i Puliske ili Munizabe, boli i ostale pomocnike austrijskih kocijasa koji su skupljeni po medijima u Hrvatskoj ili one koji paradiraju od Zagreba do Cucurja i misle pritom da su u Parizu poput Marasa.

IN
instruktori
17:54 22.10.2019.

Ova Vlada niže same uspjehe. Ovo je od posebne važnosti ljudima koji se bave turizmom ,poduzetništvom... nadajmo se kako će Vijeće što prije odlučiti!

ZA
zubalo_ankica
17:56 22.10.2019.

Napokon dolazi na vidjelo sav trud ove Vlade, ovo nije bilo lako postići. Još malo i ulazimo u Schengenski prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije