Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pantovčak-Bruxelles

Plenković o Milanoviću i traču o dociranju: Meni to djeluje smiješno

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
17.07.2020.
u 19:57

Ne vidim ja nikakav tu problem, razgovor je bio korektan, barem koliko sam ga ja doživio - kaže premijer Plenković

Premijera Andreja Plenkovića upitali smo večeras u Bruxellesu kako komentira reakciju predsjednika Zorana Milanovića na pisanje jednog dnevnog lista koji, pozivajući se na neimenovane izvore, javlja da je Milanović tijekom razgovora u četiri oka u četvrtak na Pantovčaku “docirao i pametovao” Plenkoviću. 

Milanović je pojavljivanje takve vijesti danas ocijenio “ozbiljnim primitivizmom”, na što je tijekom dana reagirao i Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić, a večeras smo o tome svemu pitali samog premijera u pauzi sastanka Europskog vijeća na temu novog proračuna Unije i fonda za oporavak.

- Pa gledajte, kao prvo, uopće mi nije jasno što se tu zbiva. Niti je itko od nas išta komentirao, niti je taj razgovor iza zatvorenih vrata bio posebno neobičan. Sve što sam imao za kazati rekao sam na pressici. Meni to sve skupa djeluje, da vam pravo kažem, smiješno. Jedino što je jučer bilo bitno je donijeti potpise, dobiti mandat za sastavljanje Vlade, to je ono što se dogodilo, sve ovo drugo mi djeluje više na razini tračeva, neutemeljenih ni na čemu. Reagirali smo da raščistimo tu priču. Ne vidim ja nikakav tu problem, razgovor je bio korektan, barem koliko sam ga ja doživio - kaže premijer Andrej Plenković. 

Glasnogovornik Vlade ranije je, podsjetimo, priopćio: "Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje njihovog sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini”.

Komentara 17

DU
Deleted user
21:05 17.07.2020.

Pitanje je, komu je u interesu da posvadja premijera i predsjednika drzave? Naravno ne Hrvatskom narodu i drzavi .

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
23:12 17.07.2020.

Teško pogodit da je "docirao i pametovao"... na to mu se 90% govora svodi. Genije iz Špičkovine.

Avatar rubinet
rubinet
20:06 17.07.2020.

Razumiju se oni dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije