Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Plenković o Milanoviću: Djeluje mi malo patetično sa svim ovim napadima

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
19.10.2020.
u 17:07

Upitao o ukidanju moratorija, kazao je: - U ovom kontekstu pokazali smo koliko smo učinili za naše sugrađane. Sutra ćemo predstaviti nove mjere koje će ići za spašavanje radnih mjesta. Vlada je u ovom vremenu učinila sve da naši građani dobivaju plaće.

Premijer Andrej Plenković komentirao je dnevnopolitičke događaje prije sjednice predsjedništva HDZ-a na kojoj se donosi odluka o nastavku provođenja unutarstranačkih izbora. Kazao je kako će datum izbora biti 22. studenog, a drugi krug u kojem će se birati članovi županijskih odbora 06. prosinca. 

Upitan o ukidanju moratorija na ovrhe, rekao je: - Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta za naše sugrađane i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Uspjeli smo i da turistička sezona bude solidna, i pritom zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni

Istaknuo je da se obveze ipak moraju plaćati, te dodao: - Postoje zaštićeni računi. To je vrlo važno i treba realno gledati na situaciju. 

Video: Plenković o ukidanju moratorija na ovrhe i izjavama predsjednika Milanovića

Osvrnuo se i na izjave koju je imao danas predsjednik Zoran Milanović u kojima ga je ga prozvao pitajući ga kojim je to izjavama i gestama 2016. posijao sjeme mržnje i agresije.

- Znao on to jako dobro. To što se on pravi nevješt to je njegov problem. U ovom bizarnom ponašanju predsjednika Milanovića trebamo prepoznati tri točke. Prvo, njegove izjave su podrivale povjerenje u Vladu i u stožer poput njegove izjave u kojoj je usporedio koronavirus s karijesom. Mislim da nema nikoga u svijetu tko nije danas svjestan problema koronavirusa - naveo je. 

- Potom njegove izjave u aferi Janaf protiv DORH-a i drugih institucija. Je l' tu problem što se ta tijela bore protiv korupcije? Ne vjerujem da je protiv, ali ima neki problem. Treće, napad na Markov trg. Taj događaj se revitalizirati i minimalizira, a to nije dobro - istaknuo je premijer. 

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
1/8

Potvrdio je da ga je Milanović nazvao nakon napada na Markovom trgu, no i da nije to doživio kao potporu.

- Djeluje mi malo patetično sa svim ovim napadima - kazao je. 

Komentirao je i Milanovićevu izjavu kako ne bi dao ni lipe za Inicijativu tri mora. Ustvrdio je kako su za nju zainteresirani čelnici drugih zemalja, te da Milanović ne šteti Hrvatskoj već samo sebi. Plenković je nadometnuo kako Inicijativa ima podršku Vlade. 

Upitan o mogućnosti novog lockdowna, kazao je kako će to nastojati izbjeći pod svaku cijenu te je apelirao na sve jer je samokontrola dio rješenja.

VIDEO: Milanović ponovno uzvratio Plenkoviću: “Ne znam što znači relativizirati funkciju predsjednika, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje.”

Komentara 61

Avatar Šipo
Šipo
18:23 19.10.2020.

Smijesno je to da se Milanoviceva izjava za medije temelji samo na kritiziranju i uvredama, a Plenkoviceva o ishodima sastanaka, koronavirusu, aktualnim temama i samo dvije recenice odgovor na Milanoviceve provokacije.

MA
manipulacija
18:26 19.10.2020.

Plenki ima pametnijeg posla poput korone, ekonomskih problema, obnove zagreba, radikalizacija drustva nego lijeciti komplekse pojedincima koji su igrom slucaja na visokim polozajima

GY
Gogo_Yubari
18:24 19.10.2020.

Milance je vec debelo u svadji s dobrim dijelom izvrsne i sudske vlasti. Kako je pocelo do kraja njegovog mandata mozemo ocekivati lose odnose sa svim susjedima, a vec sada je u zavadi sa zdravom pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije