Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik možda neće na izbore

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Za Bernardića to je vrlo znakovita poruka

Zagreb: Premijer Andrej Plenković komentirao raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
22.05.2020.
u 10:59

U ovom trenutku ne vidim problem. Ako se može ići na posao, može se ići i u školu, kazao je premijer na pitanje novinara

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Varaždinskoj županiji, gdje je s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom i ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak bio na otvorenju početka radova nove Osnovne škole Vladimira Nazora u Svetom Iliji. 

Obrazovanje u Hrvatskoj

"Stvari su jasne, HZJZ dao je upute, epidemiološko stanje je bolje. Imamo vrlo mali, točkasti broj oboljelih. Nema nikakvih razloga da djeca ne budu u školama od ponedjeljka. Škola traje do 26. lipnja. Ako sve funkcionira, otvoreni su dućani..., ne vidim zašto bi bila smetnja da se ide u školu. Djeca su se pokazala najotpornija. Ovo je, nažalost, vrsta bolesti koja je bila najubojitija za naše najstarije sugrađane. Ne vidim zapreku. Mislim da pratite situaciju, mi smo reagirali brzo. U ovom trenutku ne vidim problem. Ako se može ići na posao, može se ići i u školu", kazao je premijer.

Video: Penava objavio da napušta HDZ

Liste za izbore

"Imamo vremena za liste. Nisu Stier i ostali iz iste županije. Neću vam ništa otkriti za liste", kazao je premijer o tome da Miro Kovač i Milijan Brkić nisu na listi.

Plenković o Milanoviću

Milanović je jučer ostavio otvorenom mogućnost da ne izađe na izbore.

"Ja nisam imao vremena gledati njegov intervju. Za Bernardića je to vrlo znakovita poruka. Ako naši sugrađani daju povjerenje HDZ-u, mi ćemo dogovarati s našim partnerima. Nije na meni da se previše opterećujem time tko će ići k predsjedniku na konzultacije", kazao je Plenković.

Komentara 15

DE
Debos
11:09 22.05.2020.

Bernardić ne bi na izbore jer je sam svjestan svog poražavajućeg rejtinga i budućeg rezultata

Avatar Ćelavac
Ćelavac
11:11 22.05.2020.

Iskreno i da mene netko pita za komentar o Bernardiću ja ga ne bi imao. Lik je toliko beskarakteran da se za njega nema što reći.

DD
duda.dudica
11:12 22.05.2020.

SDP si je s Bernardićem stavio cijev na čelo.. ne znam što im je to trebalo. On ili jednostavno nije inteligentan ili je nečija marioneta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije