Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRUŠIO SE I NA BELJAKA

Plenković o krvoproliću u Splitu: Anarhije ne smije i neće biti

policija
Foto: Milan Šabić/Pixsell
1/8
13.01.2020.
u 18:40

"Sve institucije u RH moraju zajednički raditi na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade" - ustvrdio je premijer

Premijer Andrej Plenković boravi danas u Strasbourgu gdje se sastao sa predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj Sumom Chakrabartijem te glavnom tajnicom Vijeća Europe Marijom Pejčinović Burić. U obraćanju novinarima, između ostalog, oštro se obrušio na Krešu Beljaka i njegovu skandaloznu izjavu kako UDBA "očigledno nije pobila dovoljno hrvatskih emigranata u svijetu", a komentirao je i veliku podršku koju je dobio splitski ubojica poručivši kako "anarhije ne smije i neće biti".

- Takva vrsta ponašanja osobe koja je dala i podršku predsjedničkom kandidatu čija je parola "normalno" je sve osim normalnog. On je nekulturan, primitivan, nepismen i meni njegova isprika ne znači ništa.

Govoreći o očekivanjima od prve plenarne sjednice kazao je kako će Hrvatska kao zemlja koja predsjedava Europskim vijećem biti ključ uspjeha za Europsku komisiju.

- Kao što ste čuli prošlog tjedna, za uspjeh nove komisije jako je važna suradnja s državom koja predsjeda Vijećem Europe. Na neki način mi bi trebali biti ključ uspjeha. 

Upitan je li razgovarao sa Karlom Resslerom vezano uz njegovu izjavu kako nitko u HDZ-u nema bezuvjetnu podršku kazao je: - Vidjeli smo se samo. Dobro mi izgleda. Samo smo se pozdravili, večeras ćemo razgovarati.

Rezultatima istraživanja javnog mijenja, kaže, nije iznenađen.

- Mi smo na neki način očekivali da će ovakav rezultat predsjedničkih izbora u prvom tjednu ostaviti traga i na mijenju birača. Ono što je važno je da smo ostali na istoj podršci koju smo imali i prije izbora. Na nama je da izvučemo sada pouke.

Istaknuo je i da je njegova Vlada ispunila sve četiri točke koje su obećali prije četiri godine, a to su osiguranje političke stabilnosti, zdravog gospodarskog rasta, društvene solidarnosti i ulaganja u sigurnosni aspekt. 

Komentirao je i krvoproliće u Splitu te pitanje nepovjerenju u institucije koje se povuklo nakon što je Facebook grupa podrške ubojici prikupila 16 000 članova.

- Ne smije biti anarhije u hrvatskom društvu. Nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke. Takvo ponašanje ne smije biti obrazac ponašanja i neće biti u Republici Hrvatskoj. Sve institucije u RH moraju zajednički raditi na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade - ustvrdio je premijer dodajući da takve pojave ne smiju dobivati društvenu potporu.

VIDEO Tko je Filip Zavadlav, ubojica iz Splita

,

Komentara 30

HE
herojulice
18:51 13.01.2020.

ovaj dečko nije bio otrovan, pokušao se obraniti kako je znao i umio jer ga država nije zaštitila.

XA
xaron
19:05 13.01.2020.

...nitko ne može uzeti pravdu u svoje ruke...każe premijer, a ja pitam njega: u čijim je to rukama pravda sada. Da je pravda bila u pravim rukama, Split se nebi ni dogodio. Premijeru, pazi šta govoriš.

Avatar niwrad
niwrad
19:13 13.01.2020.

Samoobrana nije anarhija. Anarhija je stanje u institucijama koje umjesto da štite građane za novac koji im porezima uzimaju, iste ostavljaju na milost i nemilost kriminalcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije