Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Razgovarat ćemo'

Plenković o izvanrednim izborima: Još nismo u toj fazi

Andrej Plenković ugostio predstavnike Hrvatske biskupske konferencije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
15.10.2019.
u 21:10

Na pitanje hoće li tražiti sudsku zabranu štrajka odgovorio je: Vidjet ćemo to.

Nismo još u toj fazi – odgovor je premijera Andreja Plenkovića na pitanje novinara ide li Hrvatska na izvanredne izbore. Plenković je to izjavio na sastanaku Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru na kojem će se raspravljalo o izvješću rada Vlade i prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Za štrajk u školama Plenković je kazao da ucjena nema, a da ima rješenja.

- Razgovarat ćemo. Imamo neke ideje koje mislim da bi bile dobre. Ne vidim nikakav trenutni razlog za štrajk. U mandatu ove Vlade plaće su što podizanjem više od 11 posto što različitim poreznim olakšicama dignute između 15 i 17 posto. Neću van navoditi ono što su napravili oni koji su vodili Hrvatsku prije nas to jest koliko su smanjili plaće i ukinuli prava – odgovorio je premijer na pitanje je li prosvjetarima spreman ponuditi više od četiri posto povećanja plaća. Plenković je pozvao sindikate na dijalog, a sve političke stranke da zauzmu realan i dobar pristup rješavanja problema.

Na pitanje hoće li tražiti sudsku zabranu štrajka odgovorio je: Vidjet ćemo to.

Operativno politički nema nikakvog razloga za štrajk. Nema nikakvog opravdanog razloga za štrajk pogotovo u mjesecu kad su naši profesori i učitelji, čiji posao cijenimo i respektiramo, dobili veće plaće nego za mjesec prije. To je malo neobično – izjavio je Plenković koji je na novinarima na pitanje je li spreman povećati plaće, ali u nekom manjem postotku od kojeg sindikati traže odgovorio da će se strpe do sutra.

Na pitanje pak očekuje li u petak na glasanju u Saboru 82 glasa, je li većina u Saboru i dalje tolika, odgovorio je: Koliko ja vidim jest.

Komentara 23

JA
jackiechan3
21:37 15.10.2019.

prijete se Plenkiju izborima a prošli bi kao bos po trnju na njima, smiješno

PR
prajdali100
21:36 15.10.2019.

Nevjerojatno !!! Kako nema ucjena ! Ucjenjuje HNS - ova ministrica.Ucjenjuje Bandić.Ucjenjuje ovaj učitelj koji se dobro osilio.Svi ucjenjuju. Više puta sam čuo od Plenkovića,ako što ne podnosi onda su to UCJENE.Pa čovječe presjeci !!! Nogiraj ih ! Idemo na izbore i gotovo.

BO
Bojance
22:00 15.10.2019.

novi izbori idu u prilog samo hdzu jer ce imat cvrscu vladu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije