Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORAVI U GOSPIĆU

Plenković o Ini: 'Bit ćemo fokusirani na promjenu metodologije rada i načina odlučivanja'

Zagreb: Izjava premijera Adreja Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Slavko Midzor/PIXSELL
30.09.2022.
u 13:32

- Moramo učiniti sve da suzbijemo situacije u kojima idemo na ruku onome tko ruši globalni poredak, napada susjednu zemlju, ruši mir, razvoj, sva načela na kojima počiva moderan svijet. Prema tome, sve mjere ograničenja Hrvatska kontinuirano podržava - istaknuo je.

Činimo ono što Vlada treba u krizi, a to je da pomaže - kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković danas iz Gospića. 

- Nisam nikoga čuo da je rekao: 'Jao ne valja vam paket ništa' - istaknuo je premijer te se osvrnuo na energetsku krizu. 

- Moramo učiniti sve da suzbijemo situacije u kojima idemo na ruku onome tko ruši globalni poredak, napada susjednu zemlju, ruši mir, razvoj, sva načela na kojima počiva moderan svijet. Prema tome, sve mjere ograničenja Hrvatska kontinuirano podržava - istaknuo je. 

Na poziv Mosta da dođe u Sabor na saslušanje oko Ine, premijer je kazao kako svi oni "trebaju na pregled".

- Cijeli aktualac je prošao u tome da oporba čita što pišu mediji. I gospođa Kekin je prepisala cijeli članak, nikakva originalnost - rekao je. 

- I mene zanima način upravljanja Inom, to nije njihov posao, to radi uprava. Radit će nova uprava. Što se tiče nove uprave, a i stavova nas, bit ćemo fokusirani na promjenu metodologije rada i promjene načina odlučivanja - tvrdi. 

Za Radničku frontu, koja organizira prosvjed pred HDZ-om, rekao je: "Oni su najjači". 

- Nema nikad izvornosti, nikakve ideje. Uvijek iskoriste neki društveni događaj kako bi u temu "A" ubacili temu "Ž" kako bi ucjenjivali. Pozicija HDZ-a je jasna. Imali smo dobru namjeru, studiozan rad, čak su i oni bili za. Mi smo za referendum, ali za dobro uređen referendum - kaže Plenković. 

- Dok mi brinemo o cijenama i plaćama, da imamo gospodarski rast, turističku sezonu... oni samo gledaju svoju vidljivost. To je ogromna razlika. Možeš čini dobro, možeš činiti loše - ustvrdio je. 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:44 30.09.2022.

Bravo Andrej, naime desila se greška pojedinca i to za samo jedno i to pojedino decimalno mjesto te je Škugor htio prodati plin po tržišnoj cijeni od 200 eura ali desila mu se omaška pa je slučajno stavio 20 i to samo zato jer Škugor je vrijedan, pošten i uzoran Hrvat i katolik kojem se zbog milijarde neplaćenih prekovremenih sati desila omaška. Drugi puta ćemo paziti i neće se ponoviti vjerujte nam!

ST
Stipan
15:21 30.09.2022.

INA je Mađarska i oni odlučivaju. Sve drugo je samo san.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije