Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA MASONI

Plenković: Novi glavni državni odvjetnik najkasnije sredinom travnja

Andrej Plenković na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu
Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL
1/2
21.02.2020.
u 13:40

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić uputio je u srijedu Vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti zbog afere koja je izbila nakon što je otkriveno da je član masonske lože.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da bi novi državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, ali nije htio spekulirati o imenima.

"Znate da smo promijenili zakon, sada smo u fazi da Hrvatski sabor razriješi Dražena Jelenića, nakon toga će uslijediti javni poziv koji će organizirati Državnoodvjetničko vijeće i potom će se donositi odluke", rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu, gdje sudjeluje na izvanrednom sastanku na vrhu čelnika EU-a.

Andrej Plenković na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu
1/12

Ocijenio je kako bi  novi glavni državni odvjetnik mogao biti izabran najkasnije sredinom travnja, a sada bi "bilo malo pretenciozno da tek tako, iz prsta, u rukavu imamo već drugo ime".

Dosadašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić uputio je u srijedu Vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti zbog afere koja je izbila nakon što je otkriveno da je član masonske lože. 

Plenković je također komentirao zahtjev iz Dječje bolnice Srebrnjak da se osobno uključi u rješavanje njihovih problema, gdje je danas Upravno vijeće poništilo natječaj za novog ravnatelja i time izbor novog čelnika bolnice vratilo na početak.

"Vodimo računa o tome da postoje neke nadležnosti koje su na nacionalnoj razini, a neke koje su na gradskoj", istaknuo je Plenković podsjetivši da je osobno bio domaćin u Vladi kada je potpisan ugovor o projektu Dječjeg centra za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, koji je financiran europskim sredstvima.

Video: Dr. Boro Nogalo o otkazu

"Smatram da je ono što su ostvarili stručnjaci i liječnici, koji su radili dugi niz godina, bitno za hrvatsku medicinu, bitno za pedijatriju. U konačnici, nadam se da će se i ovaj operativni problem riješiti i program realizirati", rekao je Plenković.

Komentara 2

PL
Playmaker
22:50 21.02.2020.

Naš Gospodin Plenković jedini spas za Cjelu Hrvatsku !!!! Ljudi probudite se !!!! I nemoj te podleći Maipulaciji medija !!!!! Nevjerojatno šta se propagira ko u propaloj jugi !!!!

TA
Tajkunkomunjara
18:52 21.02.2020.

Mislim da ce ovaj put biti iz lože Jugoslavija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije