Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povučeni prijedlozi zakon

Plenković: Nismo kapitulirali pred poslodavcima

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.10.2019.
u 11:07

Na telefonskoj sjednici Vlade iz procedure je povučeno šest zakonskih prijedloga

Dolazeći u Hrvatski sabor gdje podnosi izvješće o radu Vlade, premijer Andrej Plenković danas nije pojasnio zbog čega je na telefonskoj sjednici Vlade iz procedure povučeno šest zakonskih prijedloga, ali tvrdi kako Vlada nije kapitulirala pred poslodavcima.

Vlada je na telefonskoj sjednici povukla Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnim službenicima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, te najavila da će ih dodatno razmotriti sa socijalnim partnerima i potom ih uputiti u redovnu proceduru.

- Nismo kapitulirali pred poslodavcima, samo se želimo još malo konzultirati, smatramo da imamo još vremena da to usvojimo u redovnoj proceduri - rekao je Plenković. Upitan u čijem je to interesu – sindikata, poslodavaca ili nekog trećeg - premijer je uzvratio „u interesu građana Hrvatske“.

Na komentar kako onda može i prosvjetarima povećati plaće, premijer je nejasno odgovorio kako će se sve čuti danas i sve će biti jasno, zaključivši kako je on uvijek za dijalog.

Video: Sindikati ispred Banskih dvora

Komentara 4

LA
larala
13:54 16.10.2019.

niste kapitulirali, samo nastavljate provoditi svoje mjere jer vam odgovara sustav izrabljivanja i neučinkovitosti, ne teglite vi kutije kao trgovci, ne dižete ljude teže od sebe kao medicinske sestre....itd. već sjedite u foteljama i za to još primate dobru plaću,u, puno veću od mirovina. a, i tko je vidio da u ovoj državi rade mladi i inovativni ljudi puni znanja, takve treba poslati van da slučajno ne bi ugrozili vaš sustav neradnika i podobnika ili , ako ništa drugo držati ih na burzi dok ne izgube volju i ritam koji imaju za ići prema naprijed.

Avatar nosac
nosac
11:27 16.10.2019.

jeste kapitulirali pred poslodavcima

MA
marina58
16:22 16.10.2019.

Nema se tu nikakve strategije ni vizije. Zakonski se prijedlozi donose stihijski kako bi se gasila vatra, smirivala situacija i održavala vlast. Sad malo obećamo jednima, pa onda drugima kad se pobune, i tako stalno iz šupljeg u prazno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije