Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
28 14°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Mario125:

  Jednostavno rješenje , štrajk treba platiti onaj koji je i organizirao štrajk , a to je sindikat a ne Vlada . Onaj tko neopravdano izostane s posla dva dana , zna se ne treba više doči na posao i štrajk ... prikaži još! je rješen a ovi iz sindikata neka kažu nastavnicima kolika je njihova plača . Nastavnicj neka vam sindikati plate štrajk iz sindikalne kase pa čete vidjeti koliko dugo će vas huškati na štrajk . A vlada Hrvatske neka objavi radnu obavezu i neplačene dane štrajka , a vi gospodo izvolite štrajkati , samo onda potražite i novo radno mjesto.

 • stefj:

  Jučer u Otvorenom se opet pojavljuje neka teza da se učiteljima uzelo, pa im se tek sada vratilo i onda sada ide tek prva povišica... A nitko ne uzima u obzir da se svima drugima "uzelo" puno više, realni sektor ... prikaži još! je platio krizu s ogromnim odricanjima, propadanjima i gubitkom stotina tisuća radnih mjesta. Sve to da bi se očuvala radna mjesta i prava u javnom sektoru. Osim toga, tek sada imamo BDP približno isti kao tamo 2008. a te državne i javne službe imaju desetke milijardi kuna više. Sve mi to plaćamo puno većim porezima, naknadama i davanjima, puno većim cijenama energenata, cestarina itd... Plaće u javnom sektoru veće su od plaća u privatnom sektoru, tu smo (uz Grčku) jedini u EU. Plaće učitelja su prema BDP-u među najvišima u EU. Iz javnog sektora je u inozemstvo otišao zanemariv broj ljudi (uglavnom liječnici i sestre), a otišle su stotine tisuća... Uz to nevjerojatan je nivo neznanja i sebičnosti one učiteljice koja je jučer bila u Otvorenom, od teorija zavjere da je vlada namjerno namještala rast BDP-a na 2.9% da slučajno ne pređe 3% do toga da ona sada mora dodatno nešto učiti, preko toga da mora prati ruke u hladnoj vodi do toga da je grozno što je Engleski toliko zastupljen u školama, a ne Njemački. Gospođa je, naime, učiteljica Njemačkog. Eto i takvi uče našu djecu...

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Najbolje ne platiti strajk , ponistiti ponudjeno i nove izbore. Zaduziti generacije poput Milanovica ne smije biti opcija.

Još iz rubrike Vijesti

99. obljetnica rođenja

Plenković položio vijenac ispred Tuđmanove rodne kuće: HDZ temelji politiku na njegovim postulatima

Tomašević i Halgota predstavili programska rješenja za promet u Zagrebu
AGENCIJA 2X1 KOMUNIKACIJE

Tomaševiću porasla potpora, najveći sraz doživio Klisović

Sukob između Izraela i Hamasa
SVE VIŠE ŽRTAVA U GAZI

Netanyahu: Platit će visoku cijenu. Vođa Hamasa poziva Palestince na demonstracije

26