Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE JE U REDU'

Plenković: Ne pritišće me nitko, koalicija je stabilna

Andrej Plenković
Foto: Branimir Bradarić
1/4
20.09.2019.
u 20:26

Osvrnuo se Plenković i na mirovinsku reformu ističući još jednom da pristanak na zahtjeve sindikata nije nikakav poraz Vlade RH.

Čuo sam se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, a i vidjet ćemo se danas. Ivan dolazi na otvaranje 54. Vinkovačkih jeseni pa ćemo se vidjeti. Nije mogla biti bolja prigoda za to, rekao je predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirajući najnovije izjave gradonačelnika Vukovara koji je na javnoj tribini u Vukovaru govorio o revoluciji, crnim labudovima, a poslije i na društvenim mrežama poručio kako ga je sram pojedinih državnih institucija.

I na pitanje o (ne)održavanju novog prosvjeda u Vukovaru na kojem bi se ukazalo na neprocesuiranje ratnih zločina Plenković nije bio rječitiji. Samo je kratko odgovorio: "Razgovarat ćemo o svemu. Polako".

Novinari su postavili i pitanje odnosa HDZ-a s koalicijskim partnerom Milanom Bandićem pitajući je li poslije današnjeg "pokazivanja mišića" u Saboru tražio nešto eksplicitno.

- Ne pritišće me nitko. U kontaktu smo, koalicija je stabilna. Sve je u redu. Detalji koji su danas trebali biti izglasani u Saboru biti će izglasani na idućem zajedanju, poručio je Plenković.

Osvrnuo se Plenković i na mirovinsku reformu ističući još jednom da pristanak na zahtjeve sindikata nije nikakav poraz Vlade RH. Prema njegovim riječima u ponedjeljak će biti održan sastanak s predstavnicima sindikalnih središnjica kao i poslodavcima. Biti će napravljeni i nacrti pa će dokumenti za javnu raspravu biti spremni za 15-ak dana. Planira se da sredinom listopada zakonski prijedlog bude na Vladi poslije čega ide u hitnu proceduru u Sabor tako da bi novi zakon mogao biti izglasan za neka 2 mjeseca.

-S ovim paketom postignut ćemo balans. Poslušali smo poruku 700.000 naših građana, a u isto vrijeme onima koji žele raditi poslije 65-te godine omogućiti da rade još 3 godine, rekao je Plenković.

Premijer je još jednom posjetio kako je prijedlog mirovinske reforme donesen u vrijeme Vlade Zorana Milanovića te da je aktualna Vlada jedino promijenila vremensku odrednicu s 2038. na 2033. godine. Istakao je i kako su s mirovinskom reformom mirovine porasle 11,5 posto, a one najniže za 15 posto. Plenković tvrdi i kako radi nje nema diskriminacije ljude koji su radili isti posao, a išli u mirovinu u različito vrijeme. Isto tako oko 13.500 ljudi se vratilo iz mirovine na posao.

Inače, Plenković je večeras otvorio 54. Vinkovačke jeseni, a prilikom boravka u Vinkovcima nazočio je i otvaranju istočne vinkovačke obilaznice. Radi se o projektu vrijednome 120 milijuna kuna u okviru kojega je izgrađeno 7 kilometara obilaznice.

Komentara 19

MO
Morany
21:23 20.09.2019.

oporba je pokusala u zadnje 2-3 godine s 10tak inicijativa za smjenama ministara, nijednom nisu uspjeli, skupe po 40-50 glasova. Toliko o ugrozenoj vecini i koaliciji

BO
Bojance
21:25 20.09.2019.

Imate lipo izbore pa pokusajte dobit Plenkovica, ovako ste samo obicni kmecavci i luzeri

JA
jackiechan3
21:39 20.09.2019.

Plenkinator je opet obrisao pod s oporbom na zadnjem aktualcu , ako je to alternativa Hrvatske haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije