Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s umirovljenicima
Povratak na članak

Plenković najavio rješavanje problema oko cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje

Mirovine rastu zahvaljujući našoj mirovinskoj reformi i indeksaciji pa jedan broj naših sugrađana, kako im mirovine rastu ide iznad praga koji je bitan da im zdravstveno dopunsko osiguranje bude besplatno, rekao je Plenković

Komentari 5

ST
stefj
17:39 11.12.2019.

Sve, sam da nešto bude besplatno, da se formalno ne plaća... A to što se plaća ispod stola ili ako nemaš vezu ne možeš doći na red, to nema veze... Uvedite vaučere i izjednačite državno i privatno. Stavite HZZO na tržište zajedno s ostalim osiguranjima. Uvedite mikroparticipaciju, tako da se svaki pregled nešto mora platiti, tako da se svaka uputnica nešto plati... A oni koji ne mogu platiti, za njih neka socijalno plaća... Dajte uredite tu rupu bez dna gdje je sve "besplatno", gdje cvate korupcija... I dajte već jednom shvatite, ljudi, sposobni i stručni, odlaze u zemlje gdje se odlazak doktoru plaća 50 €, gdje se vrtić plaća 1.000 €, ne traže besplatno, već traže neki red i uslugu za ono što plate. A ne ko ovdje, ako imate malo veću plaću, plaćate zdravstveno više nego platinum osiguranje u Americi, za mirovinu odvajate više nego u npr. Njemačkoj... Za to što odvajate svaki mjesec dobijete odlazak privatnom doktoru uz plaćanje (ili plaćanje ispod stola) i dobijete potrebu trpanja novca u jastučnicu, jer će vam mirovina biti u rangu džeparca. Normalno da je ljudima mrsko to plaćati jer nema protuusluge, radije bi da im ostane tih preko 2/3 što im država uzme, pa da se sami pobrinu i za zdravlje i za penziju...

VL
ŽO
žoržet
22:14 11.12.2019.

kaj to plenki priča? pa i sada umirovljenici s višim mirovinama ( a to su mahom oni koj su odradili puni staž u to najvećim dijelom u socijalizmu, kada je bila 'propisana' veća društvena solidarnost - pa su oni s najvišim plaćama tako najviše uplaćivali u zajedničku kasu, i za zdravstvo i za penzije; btw, bilo je određeno i to da odnos između najniže i najviše plaće u bilo kojoj društvenoj tvrtki mora iznositi 1:4, dakle nikako ne višestruko od toga u korist 'menadžera' a na 'štetu' npr. čistačici) moraju sami plaćati dopunsko! a plaćaju i osnovno, koje im se kroz posebni porez oduzima iz mirovine.

VL
FR
franjo
21:17 11.12.2019.

Za vrimeTite je sve bilo mukte a ka nije valja. Većina je živila bolje i sritnije nego sad.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.