Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPALA KUPNJA F-16
Povratak na članak

Plenković najavio podrobnu analizu, osobno je želio razgovarati s izraelskim ministrom

Plenkovića su novinari pitali jesu li istiniti navodi da su Amerikanci Hrvatskoj nudili lani zrakoplove F16.

Komentari 20

PR
propalismoFranjoskroz
20:05 12.01.2019.

Jadni mali anemični dezerter, izgubljen u prostoru i vremenu.Zamislite kako mu je, svsko jutro se probudi i prvo mora provjeriti da mu Saucha,Bandić ili Vrdoljak nisu slučajno završili u zatvoru čime mu pada većina

VL
Avatar navijač
navijač
20:22 12.01.2019.

Nakon Istambulske , i laži oko prebrojavanja glasova , izbacivanja iz HDZ-a članova i ministara koji i jesu donijeli vlast HDZ-u na izborima nakon ove frankenštajn koalicije još mu treba i propast ratnog zrakoplovstva i to je to. Završit ćevršit će kao i drugo oko u glavi sdp.

VL
Avatar Retardo
Retardo
20:15 12.01.2019.

Za utjehu će mu Milorad dati da mu ga obliže tri puta za redom.

VL
DU
Deleted user
09:10 13.01.2019.

najbolje da osnujes povjerenstvo.

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
20:16 12.01.2019.

Vulin nije sluzio vojsku , nasa vrhovna zapovidnica nije sluzila vojsku a anemicnom majka lekarka sredila ispricnicu da ne mora sluziti domovini... jaki zapovjednici

VL
ST
stefj
23:44 12.01.2019.

Eto, 1,55 milijardi su novi F-16 i to bez transfera tehnologije i pitanje koliko naoružanja... No niti to ne bi bio problem da nema tolika količina uhljeba. Samo ove godine, rashodovna strana proračuna je veća za 10 milijardi, dovoljno za kupovinu novih aviona. I to 10 milijardi bez itijedne kapitalne investicije...

VL
DU
Deleted user
20:32 12.01.2019.

Zna li netko koliko je sati?

VL
MI
minolta
22:40 12.01.2019.

ako se netko razumije, zanima me zašto mora biti 12 aviona?

VL
CR
crocro
10:15 13.01.2019.

Ovdje se tuguje za prolivenim mlijekom. Pa se čekaju neke službene analize, izvješća, očitovanja, gube dani do nekih novih sjednica, pa se vrijeme gubi, gubi gubi. Umjesto da kada je taj dan potvrđeno da nema ništa od ugovora s Izraelcima, odmah poslije podne sazvala sjednica državnoga vrha koja je trebala donijeti odluku o nabavci eskaldrile borbenih zrakoplova na drugi način. Kada pogledamo što je danas 500 mil eura za obranu Hrvatske, nije neki iznos. Susjedne države daju milijarde eura za svoju sigurnost. Problem je u tome što bi Hrvatska mogla kupiti i 2 eskadrile F-35, samo kada bi reducirala nepotrebne općine koje se ne mogu same financirati, isto tako nepotrebne gradove i njihovu golemu transmisiju, a isto tako i nepotrebne županije i njihovu transmisiju. Ako se tome pridoda da se broj zastupnika u Hrvatskom Saboru smanji za 50%, a svi reducirani da se više ne uhljebe u državnom aparatu, već da si nađu aktivan posao u proizvodnji i na baušteli, Hrvatska bi mogla odmah izabrati 2 eskadrile zrakoplova zadnje generacije. Ovako ne možemo i tih jadnih 500 milijuna eura za nas je basnoslovan novac. I na račun uhljeba na svim nivoima, moramo žrtvovati svoju obrambenu snagu. Vlast koja će iszvršiti spomenute redukcije ne mora se bojati pada, ta će vlada postojati barem 50 godina. To je problem. I taj razlog je ne samo nemogućnost kupnje kvalitetnih zrakoplova već je uzrok i nedovoljnom standardu koji je nakon skoro 25 godina iza nametnutog rata trebao biti puno bolji.

VL
PR
prajdali100
20:10 12.01.2019.

Gospodine Plenkoviću ! Ja Vama ne mogu pametovati ali imam pravo na svoje mišljenje.Nacionalna sigurnost košta . Moramo kupiti NOVE zrakoplove !!! Ako je to 7 onda je 7 !!! Ok, imamo toliko para pa ćemo se polako kompletirati.Nemamo vremenamena za neke nove natječaje pa ponovo gubiti 2- 3 godine.Ići na posao po principu Vlada- Vlada, otvoreno i transparentno.Moramo nabaviti moćan PZO sustav i to ŽURNO.Pa zaboga jesmo li u tom NATO - u !? Pronađite način !!!

VL
NA
NasaSenkica
10:11 13.01.2019.

Plenki pronađi rjesenje jer Hrvatska mora biti moderna drzava a to nije bez ratnog zrakoplovstva...mi smo talentirani narod i siguran sam da bi kroz skoro vrijeme imali najbolje pilote za f16 ...nakon odredjenog perioda sve ulozeno bi se vratilo...sa Izraelomm posao koji je propao meni je u neku ruku drago jer su ti avio ipak stari ali suradnja se nastavlja tako da veza sa tako mocnom drzavom ipak raduje i nema sumnje da cemo imati koristi..

VL
PR
prajdali100
20:13 12.01.2019.

Sramota je da nam se iz srbije smiju i predlažu da nam oni čuvaju zračni prostor.Da mi je samo malo moći za ovo bi netko gadno odgovarao.Sramota u kakvom nam je stanju zrakoplovstvo i protuzračna obrana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.