Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor taksista

Plenković na strani prosvjednika protiv Ubera: Zaplijenili smo 11 vozila

Andrej Plenković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/19
21.06.2017.
u 14:12

Konstatirali smo da je korištenje prijevoza putem Ubera protivno važećim propisima u Hrvatskoj, rekao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade komentirao je prosvjed taksista koju su danas ujutro blokirali promet Vukovarskom ulicom u Zagrebu zbog, kako tvrde, nelojalne konkurencije Ubera na tržištu.

Premijer je stao na stranu taksista. – Konstatirali smo da je korištenje prijevoza putem Ubera protivno važećim propisima u Hrvatskoj – rekao je Plenković i iznio podatke o inspekcijskim nadzorima nad vozačima Ubera za koje je rekao da nemaju odgovarajuću licenciju za prijevoz osoba. 

Zaplijenjeno 11 vozila

– Dosad je provedeno više od 170 inspekcijskih nadzora, izrečene su novčane kazne u iznosu od 5,2 milijuna kuna, 11 vozila je zaplijenjeno, a na prekršajnim sudovima izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda – kazao je premijer. 

Kazao je da sva nadležna tijela sada provode analize, nakon čega moraju predložiti izmjene i dopune zakona kako bi se, prema riječima Plenkovića, preciznije reguliralo to pitanje. 

– Svi koji smatraju da se zbog korištenja Uberove aplikacije krše njihova prava imaju mogućnost podnijeti tužbe sudu – kazao je Plenković i dodao kako državni tajnici razgovaraju s predstavnicima prosvjednika. – Nadam se da će ti razgovori kao rezultat imati prestanak prosvjeda i rješavanje ove situacije koja opterećuje taksiste diljem Hrvatske, a osobito se to odnosi na Dubrovnik, Split i Zagreb – zaključio je Plenković.  

 

Komentara 76

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:20 21.06.2017.

Bravo, konacno ide! Mostovi ministri nisu radili nista osim sto su se trudili zadrzati nered u drzavi.

BR
brojevi
23:44 21.06.2017.

Bez obzira koja je tema na forumu komentari nepomirljivih gubitnika uvijek su isti. Nije im bitno što se kaže, nego tko kaže i onda sa iskonstruiranim "ćinjenicama" u napad na Vladu i Plenkovića po recepturi bivšeg gospodara kaosa, druga Milanovića.. Zar vam već nije dojadilo pisanje po diktatu? Obzirom na okolnosti kod preuzimanja vlasti ovo je najbolja Vlada do sada i nikakve grupice agitpropovaca to ne mogu opovrgnuti.

Avatar comparator
comparator
18:36 21.06.2017.

Ne mogu vjerovati da konačno netko shvati kako smo i mi država koja treba štititi svoje poduzetnike i konačno reći istinu o tome što je Uber . Mislim kako bi novinari morali malo više pisati o propisima koje taksisti gradaa Zagreba moraju podlijegati za obavljanje ove profesije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije