Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽELIM UTVRDITI ČINJENICE'

Plenković o prešutnim minusima: Ako treba, sazvat ću sastanak s bankama

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.09.2021.
u 16:43

Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav, kaže

Premijer Andrej Plenković nakon sudjelovanja na strateškom forumu na Bledu dao je izjave za medije te kazao kako će 'sazvati sastanak s bankama' ako će to biti potrebno kako bi se rješilo pitanje prešutnih kamata. 

- Čuo sam se s ministrom financija, imat ćemo Uži kabinet sada pa ćemo raspraviti tu temu. Poslao sam poruku guverneru da se vidimo sutra. Kao predsjednik Vlade želim utvrditi činjenice. Puno je informacija koje su u eteru, ne znam jesu li one točne, je li zaista toliki iznos kamata, toliki broj računa i ljudi. Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav. Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi, kazao je, a prenosi N1.

- Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imatis ve gakte na stolu, provjerene i točne i nakon toga ćemo donositi odluke, nadodao je. 

Komentirao je i današnju Milanovićevu izjavu zašto cijepljeni nose masku

- Bez obzira jeste cijepljeni ili ne, ako je potrebna i ako je takva preporuka, treba je nositi. I vi je imate sada ovdje još ste i vi cijepljeni. Mislim da smo s mjerama napravili ono što treba. Imamo objektivnu slabiju dinamiku cijepljena, ne znam što da više napravimo a da ne pritišćemo ljude nekim odlukama, mogu se samo pouzdati u razboritost, smatra premijer. 

Migracija iz Afganistana u Europu bit će "mala, odabrana i humanitarna”, rekao je premijer Andrej Plenković, dok članice EU-a dižu ograde pripremajući se za mogući novi val migranata iz te zemlje kojom su ponovno zavladali talibani. 

"Nekog općeg otvaranja prema migrantskom valu neće biti. Ne postoji nijedna zemlja u EU-u da je ne znam kako liberalne orijentacije, da će reći 'dođite svi, nije nikakav problem'”, rekao je Plenković nakon Bledskog strateškog foruma. 

Dodao je da članice Unije moraju razgovarati sa zemljama u neposrednoj okolini Afganistana kako bi se situacija stabilizirala i izbjegao veći migrantski val koji bi, ako do njega dođe, trebalo zadržati u "tamošnjem geografskom okruženju". 

Pomoći će se ljudima koji su "zaista ugroženi", rekao je Plenković. "Bit će mala migracija, bit će odabrana i humanitarna”.

VIDEO Predsjednik Milanović na 30. godišnjici 120. bigade "Ban Toma Bakač"

Komentara 8

VA
valerijan
22:35 01.09.2021.

Kriminalac račan sa svojom komunjarskom bagrom prodao naše banke za 5 milijardi u čiju sanaciju smo uložili 87 milijardi. nikada ti zločinci nisu odgovarali za tu najveću pljačku države. Zločin je i sramota što institucije i mediji nisu napravili svoje zadaće

Avatar SileZla
SileZla
18:45 01.09.2021.

Što će riješiti na tom sastanku ako uopće predsjednici uprava nađu vremena za Plenkovića? Postoji pravni okvir i banke moraju djelovati unutar njega. Ovo je slično bandićevštini. Sustav ne funkcionira i onda heroj na nekom sastanku kombinacijom mrkve i batine riješi stvar i proslavi se u očima neukog naroda.

DU
Deleted user
18:00 01.09.2021.

Ne treba hvala 🙋‍♂️. Imamo hnb sa 50-ak direktora koje masno plaćamo da paze da banke ne iskorištavaju ljude i oni odlično rade svoj posao! Ili možda ne rade...🤔?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije