Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na prosvjed

Plenković: Keleminec i njegove pristaše su nevažni marginalci

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.09.2017.
u 16:39

Keleminčevu stranku koja je organizirala prosvjed hrvatski je premijer opisao kao "marginalnu" konstatirajući kako je njoj takav vid javnih istupanja svojstven već godinama

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković ocijenio je u subotu marginalnim i nevažnim prosvjed Autohtone - Hrvatske stranka prava ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu kada je manja skupina prosvjednika predvođena Draženom Kelemincem uz ostalo zaprijetila hrvatskom premijeru da ne smije dirati spornu spomen ploču s ustaškim pozdravom istaknutu u Jasenovcu.

"Ne bih se na to obazirao. Mislim da je Ravnateljstvo policije poduzelo mjere i to pitanje nije relevantmo", kazao je Plenković novinarima u Žepču u središnjoj Bosni gdje je boravio u radnom posjetu.

Keleminčevu stranku koja je organizirala prosvjed hrvatski je premijer opisao kao "marginalnu" konstatirajući kako je njoj takav vid javnih istupanja svojstven već godinama.

Dvadesetak simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) prosvjedovalo je ispred sjedišta SNV-a u Zagrebu, pod sloganom "Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet",

Keleminec je tijekom prosvjeda u Zagrebu zapalio i primjerak tjednika srpske nacionalne manjine "Novosti", rekavši da su te novine pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

"Došli smo ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavit ćemo ih i sada", izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s 20-tak pristaša i isto toliko predstavnika medija.

Prosvjed je nadzirala i snimala interventna policija s otprilike dvostruko više pripadnika.

Pristaše na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis "za dom spremni".  Keleminac je u "govoru" istaknuo da se taj pozdrav ne smije  micati sa spomen ploča, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Republiku Hrvatsku. 

Ustvrdio je i da se novcem iz hrvatskog državnog proračuna podižu četnički spomenici. "Ako vi skinete ploču HOS-a mi ćemo skinuti sve četničke ploče po Hrvatskoj i četnički spomenik u Srbu", rekao je.

Premijeru Plenkoviću poručio da ne miče natpis "za dom spremni". 

Ako zabrani u demokratskoj državi domoljubni pozdrav kojim se kaže da si spreman braniti svoj dom i Domovinu, onda je Plenković uveo diktaturu, ukinuo demokratski sustav i učinio od Hrvatske totalitarnu državu, ocijenio je Keleminec.

"Nemojte se Plenkoviću s time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i htjeli veliku Srbiju na teritoriju Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju", dodao je Keleminec.

Komentara 43

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:30 02.09.2017.

I kad to kaže takozvani premijer koji je Miloradova kujica....

IL
ilijan
17:42 02.09.2017.

VL zapamtite to nije ustaški pozdrav. To je Hrvatski pozdrav i tako će i ostati. Za dom spremni!

CO
Corson+
19:58 02.09.2017.

Pupovac i hns su nevazni marginalci gospon premijer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije