Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Plenković je zaslužan za kaos u državi'

Davor Bernardić
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
03.12.2019.
u 13:01

Komentirajući jučerašnji sporazum sa sindikatima i prekid štrajka, rekao je da je SDP-u prije svega drago da je prekinuta agonija u kojoj su trpjela djeca i njihovi roditelji.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak kako je premijer Andrej Plenković zaslužan za kaos u državi, kao i za to što djeca nisu išla u školu više od mjesec dana, a obrazovna reforma praktički ne postoji.

"Plenkovićev je poraz što je izazvao kaos u državi, što djeca nisu išla u školu više od mjesec dana, što obrazovna reforma 'de facto' ne postoji. Zdravstveni sustav je pred kolapsom, u policiji stanje nikad nije bilo gore, šverceri oružja šeću po vojnim bazama, pravosuđe je u potpunom rasulu, DORH ne funkcionira, a zbog korupcije i sumnje u korupciju pola Vlade moralo je otići ovo ljeto", poručio je Bernardić prilikom potpisivanja peticije HSU-a za povećanjem cenzusa dopunskog zdravstvenog osiguranja na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Davor Bernardić
1/16

Komentirajući jučerašnji sporazum sa sindikatima i prekid štrajka, rekao je da je SDP-u prije svega drago da je prekinuta agonija u kojoj su trpjela djeca i njihovi roditelji.

Bernardić: Plenković je prevario sindikate 

"Moj je dojam da je Plenković prevario sindikate, jer će povećanje koeficijenata u potpunosti uslijediti tek 2021. godine. Sindikati su se borili hrabro, mislim da je svima u interesu bilo da se djeca što prije vrate u školu", kazao je Bernardić.

Dodao je kako se obrazovna reforma svela na nabavku jefitnih tableta, od kojih, kako tvrdi, pola ni ne radi.

Za to što su i dalje brojni problemi u školskom sustavu, na što su upozoravali i sindikati, a što je potvrđeno i standardno lošim rezultatom na PISA testovima, najodgovorniji su predsjednik Vlade Plenković i resorna ministrica Blaženka Divjak", ustvrdio je Bernardić.

Ne smijeni li ministricu Divjak, rekao je, Plenković će pokazati da je "zapravo ucijenjen od strane HNS-a, te da se panično boji izbora".

Video: Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu

Komentara 6

LU
Lui
14:46 03.12.2019.

Zanimljiva je ta Bernardićeva logika.Plenković je kriv za kaos u državi ,a štrajkalo se zbog onoga što je usmanjeno za Milanoviceva vremena

KA
kalimera
15:01 03.12.2019.

Mali beriša nije baš dorastao za politiku ali se gura nazor kao tele među kravama.

RO
ronyday
15:33 03.12.2019.

druže Bero, Plenković je zaslužan što je spasio Hrvatsku od vašeg tsunamija. Da smo proveli lustraciju zločinačka komunjarska partija bi bila zabranjena. a vaši zločinci na čelu sa jednonogim bi bili na stupu srama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije