Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolakušić:

'Plenković je sudjelovao u igrokazu. U veljači postajem predsjednik države'

Kolakušić osvojio mandat na Europskim izborima i najavio predsjedničku kandidaturu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2019.
u 19:27

Na pitanje gdje je nestao nakon izbora za EU parlament Kolakušić je kazao kako je 'trebao vidjeti rezultate izbora'

Ovdje se radilo u unaprijed smišljenom igrokazu, a na kraju dolazimo do onoga da cijelu priču u EU vode Francuska i Njemačka. Mi nemamo EU kakvu bismo trebali imati, da smo svi jednaki – komentirao je situaciju u Europskoj uniji u Strasbourgu na devetom sazivu Europskog parlamenta naš novi europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Sjednica Europskog parlamenta počela je burno, bez predsjednika, masovnim prosvjedom Katalonaca i izrazom nepoštovanja prema Odi radosti.

Kolakušić je komentirao i spominjanje premijera Plenkovića kao navodnog kandidata za neku od funkcija.

– To je bio marketinški potez. Nemam favorita od ovih kandidata. Drže se strogo pravila jer to njima odgovara. Slika Europe se u potpunosti mijenja. Nezavisni klub ima 57 zastupnika. Plenković je sudjelovao u igrokazu koji mu je trebao podignuti rejting – kazao je, pišu vijesti.hr.

Kaže kako u EU parlamentu ostaje nezavisan.

– Sada vodimo razgovore da probamo oformiti novi klub. Koji je odmaknut od bilo kakve ideologije. O tome kojem ćemo se odboru prikloniti ne ovisi o nama. Politika se vodi i u Hrvatskoj i EU. Zastupat ćemo isto, borba protiv korupcije. U svakom od tih odbora se može raditi protiv korupcije – rekao je.

Na pitanje gdje je nestao nakon izbora, odgovara:

– Završili su izbori. Trebalo je vidjeti rezultate izbora. Rezultati izbora su vrijedni i kažu da koalicija HDZ-a i SDP-a nije dovoljna. S 445 tisuća glasova osvojili su osam mandata. Promjene u Hrvatskoj dolaze i to već na predsjedničkim izborima.

U EU parlamentu će, kaže, biti do veljače.

– Dok u veljači ne budem izabran za predsjednika države. Početkom listopada će biti objavljen moj program – kaže Kolakušić.

Komentara 77

AB
abendblatt
20:10 02.07.2019.

TKo visoko leti, nisko pada, Kolakusicu, duboko udahni.

DU
Deleted user
20:04 02.07.2019.

Mijenjaj dilera.

Avatar rubinet
rubinet
19:33 02.07.2019.

Lijepo je biti optimist,ali pretjeruješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije