Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski duh

Plenković, Jandroković i Bozanić čestitali Božić vjernicima koji slave prema julijanskom kalendaru

Andrej Plenković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.01.2019.
u 21:24

"Božić je najradosniji dan u godini za sve kršćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je uputio čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru te naglasio da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu.

"Ohrabreni duhom Božića podsjetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrijednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumijevanjem, poštovanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine. Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših obitelji i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi!", napisao je premijer Plenković u čestitki te u ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najiskrenije čestitao veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku, u svoje osobno i u ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru, te poželio da ozračje Božića podari svima više zajedništva i odlučnosti te suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu.

"Božić je najradosniji dan u godini za sve kršćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu. Želim vam da ovaj radosni blagdan provedete u zajedništvu sa svojim obiteljima i bližnjima te u obostranom razumijevanju i solidarnosti. Neka nam svima ozračje Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji – Hristos se rodi!", napisao je Jandroković u čestitki te svim vjernicima pravoslavne vjere koji slave Božić po julijanskom kalendaru uputio iskrene čestitke u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću Božić, koji Srpska pravoslavna crkva slavi po julijanskom kalendaru, 7. siječnja.

"Od srca zahvaljujem na čestitkama prigodom Božića te Vama i svim Vašim dijecezanima želim sretan Božić i Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu. Molimo da otajstvo Božića i ove godine ispuni naša srca mirom i blagoslovom, a dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega Boga neka nas osposobi za razumno, pravedno i pobožno življenje u sadašnjem svijetu, da bismo bili istinski svjedoci Kristova evanđelja. U tom smo življenju, kao poslanici Božji i djeca zajedničkog Oca na nebesima, pozvani u ovozemaljski dom ugrađivati predokus onoga budućega. Na tragu kršćanskog življenja Božića neka i naša nastojanja tijekom godine, koju smo kalendarski započeli, evanđeoskim nadahnućem oblikuju naše međusobne odnose i odnose naših Crkava. U zajedništvu iste vjere i bratskoj povezanosti u božićnoj radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam, " stoji u čestitci zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića.

Pogledajte i video predsjedničine božićne čestitke:

Komentara 16

TR
TrvtkoKomadina01
15:38 06.01.2019.

Hitno treba promijeniti izborni zakon, jer nije demokracija da vlast Hrvatske ovisi o rukama srba i drugih neprijatelja hrvatskog naroda. Ulazak u sabor treba svesti na minimum 30 % glasova, pa nećemo morati hraniti parazitsku gamad razne pupovce, pernare, beljake,, vrdoljake, staraše, buljeve i brojnu sličnu gamad.

ZA
Zagy154
07:27 06.01.2019.

jel netko od njih Hrvatima čestitao Božić. Nije

NO
nogogaz
10:08 06.01.2019.

Nije bog napravia covika, vec covik boga. Institucije ( crkve) koje su sebi privatizirale krista nemaju veze njegovim naukom. Dsnas imamo i vjerske stranke nalik kalifata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije