Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni zrakoplovi

Izraelci idući tjedan stižu u Hrvatsku da se ispričaju zbog F-16

F-16
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
06.01.2019.
u 18:46

Plenković je opovrgnuo je pisanje medija o dokumentu koji je američka strana navodno poslala Hrvatskoj o tomu da nije moguća prodaja njihovih zrakoplova

Prema navodima MORH-a predstavnici izraelskog ministarstva obrane boravit će idući tjedan u Zagrebu i očekujemo objašnjenje od izraelske strane. Nema štete za državni proračun jer ugovor nije potpisan, a Vlada RH donijela je Odluku o nabavi višenamjenskoga borbenog aviona koja se može i poništiti. Kazao je to danas predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovarajući na pitanja o problemima u kupovini aviona F-16 Barak od Izraela.

Novinar Barak Ravid, koji je ranije izvještavao o američkoj blokadi prodaje zrakoplova, objavio je danas, pozivajući se na neimenovane dužnosnike, da će generalni direktor izraelskog ministarstva obrane u srijedu otputovati u Hrvatsku kako bi se ispričao za neuspjeh u uvjeravanju Trumpove administracije da odobri dogovor.

Hrvatska je imala stručni tim koji je analizirao sve ponude i izraelska je tada, na temelju procjene stručnoga tima, ocijenjena kao najbolja i najkompletnija, dok su sada s američke strane artikulirane rezerve koje na ovaj način ranije nisu bile artikulirane. U siječnju poslano je jedno izaslanstvo na dodatno očitovanje jedno u Izrael, a drugo u SAD, i dodao kako su se izaslanstva tada vratila s pisanim izvješćima da je sve uredu.

Plenković je opovrgnuo je pisanje medija o dokumentu koji je američka strana navodno poslala Hrvatskoj o tomu da nije moguća prodaja njihovih zrakoplova.

- Ne, ja taj dokument nisam vidio, ne znam o čemu se radi - kazao je.

>> Pogledajte kako su tri borbena aviona F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva sletjela na Pleso

Ključne riječi

Komentara 138

Avatar tituš
tituš
16:58 06.01.2019.

U Hrvatsku stižu F16 Barak, noviji ili potpuno novi, srbojugoslaveni, bez brige, plačite, oni dolaze!

OK
okolo
17:10 06.01.2019.

isti..koji su do jučer govorili da su to kante, stare 30 g...sad žaluju zbog propalog posla..specijalci od niš..specijalci u glavu..pljuc

VJ
vjekoslav44
17:19 06.01.2019.

Ovi srpski trolovi koji se proseravaju i pisu o starim kantama previdaju da su Baraci razguzili ruske S300 u Siriji a da ih nisu ni vidjeli a bome ni čuli....Sa tim radarima i raketama možemo srpske MIG29 ako ne daj Bože zatreba a trebat će srusiti čim polete iz Batajnice a da i ne ulazimo u njihov zracni prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije