Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova afera

Plenković iz Ženeve: Razgovarat ću s Brkićem

Andrej Plenković i Milijan Brkić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.10.2018.
u 13:47

Plenković je dodao da mediji rade svoj posao, objavljuju određene informacije te sve što čuje prvo provjeri, analizira i onda donosi sud. Curenje informacija smatra nedopustivim

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Ženevi da je samo nakratko vidio optužbe da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić svojedobno odavao informacije o policijskim istragama. Najavio je da će provjeriti o čemu je riječ i popodne se sastati s Brkićem prije sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

"Samo sam nakratko vidio taj članak, nisam stigao detaljno se o tome informirati. Provjerit ću, naravno, i s njim kada dođemo u Zagreb. Meni je to prva vijest i teško mi je u ovom trenutku detaljnije komentirati", izjavio je u Plenković u Ženevi, gdje je sudjelovao na sastanku u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma o strateškom dijalogu o zapadnom Balkanu.

Tjednik Nacional u najnovijem broju objavio je članak u kojem piše da je Milijan Brkić 2011. godine, tada zamjenik ravnatelja policije, odavao podatke o istragama o elitnoj prostituciji. U to je vrijeme ministar unutarnjih poslova bio Tomislav Karamarko koji će poslije postati predsjednik HDZ-a.

Nacional je objavio dijelove policijskog izvješća po kojem je Brkić osobno odao tajnu istrage toga slučaja.

Na upit koliko ove afere štete stranci, Plenković je rekao da je to u ovom trenutku "teško procijeniti".

"Ono što je važno jest da se mi kao stranka i kao Vlada bavimo najvažnijim temama za Hrvatsku, a to su gospodarstvo, rješavanje naslijeđenih problema hrvatske ekonomske tranzicije. To je ono što je meni prioritet, održati stabilnost, jasno pozicionirati HDZ na desnom centru kao najodgovorniju stranku koja ima snagu rješavati probleme", rekao je Plenković. 

"Međutim, isto tako moramo voditi računa o tome da se moraju rasvijetliti do kraja sve moguće afere", rekao je.

Na upit smatra li da bi se i Brkić trebao obratiti javnosti s time u vezi, Plenković je rekao da će i o tome biti riječi danas popodne.

"Vidjet ćemo, danas popodne imamo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Vjerujem da ćemo se vidjeti prije toga i da ćemo razgovarati", rekao je predsjednik vladajuće hrvatske stranke dodavši da će i mogući medijski istupi biti tema.

Plenković je dodao da mediji rade svoj posao, objavljuju određene informacije te sve što čuje prvo provjeri, analizira i onda donosi sud. Curenje informacija smatra nedopustivim.

"U svakom slučaju nije dobro da cure informacije iz sigurnosnog sustava. Mislim da čelnici tih institucija, ministar Božinović, moraju napraviti sve da se to otkrije. Nedopustivo je da se tako kompromitira rad državnih institucija koje imaju zadaću raditi po zakonu, samostalno, neovisno i bez bilo kakvih upliva na njihov rad, a kamoli da se zlorabe informacije koje mogu dovesti do neispunjenja cilja pojedinih istraga", rekao je.

>> Pogledajte kronologiju afere lažnih SMS-ova

Komentara 83

DU
Deleted user
13:23 02.10.2018.

Klasicni obracun s desnom strujom u HDZ-u.Brkicu pakiraju. Afera za aferom.. Sve normalne zemlje legalizirale su prostituciju,samo u turistickoj Hrvatskoj policija ganja starlete,umjesto da im naplatimo porez. Bili bi dobro da nam Anemicni kaze gdje je lova iz 3.maja? Koliko je Pupi maznuo iz Tesla banke? Kako to da je Plenkovicev kum zvrsio kao veleposlnik u Londonu? S kim je spavala Ava Karabatic - manje je vazno.

Avatar navijač
navijač
12:51 02.10.2018.

Iduće izbore samo za klasičnu desnicu, kakav HDZ više nema šanse.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
13:14 02.10.2018.

hdz kao sljednik skh i lažna demokršćanska opcija ide svome kraju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije