Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnji odmor

Plenković i Orban neformalno se sastali u Opatiji

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
13.08.2018.
u 20:29

Premijer Plenković ljetuje u Opatiji, a i Orbán je poznat po tome da svake godine provede barem nekoliko dana u Hrvatskoj.

Hrvatski premijer Andrej Plenković i njegov mađarski kolega Viktor Orbán sastali su se danas poslijepodne u Opatiji.  Susret je bio neformalan, a teme razgovora su bili tekuća pitanja između dvije države. Susret je potvrdio glasnogovornik mađarskog premijera.

Od otvorenih tema najznačajniji je odnos Ine i MOL-a, otkup dionica, ali i arbitraža na sudu u Washigtonu. Također, vezano uz tu temu, dvije države opterećuje pitanje šefa MOL-a Zsolta Hernadija, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu. MUP je prije nekoliko dana pak potvrdio kako je ravnateljstvo policije dostavilo presudu Europskog suda u Luksemburgu po kojem Mađarska mora odlučiti o svakom europskom uhidbenom nalogu i to Pravnoj službi, Izvršnom odboru i Generalnom tajništvu Interpola sa zamolbom ponovnog uvođenja tjeralice za šefom MOL-a  u Interpolovu bazu tjeralica.

Mađarska je strana, pak, više puta ponovila kako je odnos Hrvatske prema Hernadiju ključan za odnose dviju država te upravo njega apostrofirala kao razlog zbog kojeg Hrvatsku ne daje zeleno svjetlo za početak pregovora o članstvu u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj. 

Premijer Plenković ljetuje u Opatiji, a i Orbán je poznat po tome da svake godine provede barem nekoliko dana u Hrvatskoj. Naime, za Hrvatsku ga veže romantična uspomena jer je upravo u Istri proveo medeni mjesec sa suprugom Anikó Lévai 1986. godine.

Ključne riječi

Komentara 40

I1
ing-12345
07:19 14.08.2018.

Dobro je da se briselski ćato Plenković sastaje sa Orbanom. To je Plenkoviću prilika da nauči kako se ponaša pravi domoljub i štiti vlastita granica. Kroz Madžarsku ne putuju muslimanski imigrant kao kroz Hrvatsku.

Avatar Jean-Michel Nicolier
Jean-Michel Nicolier
06:42 14.08.2018.

Kad bi mjenjali Orbana za Plenkija, već bi sutra Pupovac pičio na traktoru.

PR
prajdali100
22:32 13.08.2018.

Kažu da Vučić i Tači zajedno letuju na albanskoj rivijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije