Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreditini rejting
Povratak na članak

Plenković: I Fitch potvrđuje da Hrvatska ide u dobrom smjeru i da Vlada provodi reforme

Plenkovića posebno ohrabruje što je istaknuto da su ponovno proračunska ostvarenja bolja od planiranih, da se udio javnog duga u BDP-u snažno smanjuje, za tri posto godišnje, te da se ubrzava korištenje sredstava iz europskih fondova.

Komentari 15

NO
Nordik
10:46 09.06.2019.

Trećinu potreba mlijeka, svinjetine, junetine... proizvedemo u HR. Ide nam jako dobro. Crkli bi od gladi da ne uvozimo. Njonjo Japancima ponudio hranu. Da crkneš od smijeha.

VL
DL
dr Luigi
12:27 09.06.2019.

I dalje smo na dnu EU zahvaljujući HDZ-u i SDP-u i njihovim uhljebima to je samo maznje očiju građanima koji osjete na svojoj koži da žive sve gore i gore,no brzo će izbori, pa ako vas podrže ni ne zaslužuju da žive bolje.

VL
DU
Deleted user
12:07 09.06.2019.

Uspješno je rehabilitirao korupciju i dao joj novi zamah i to uz pomoć EU. Kako na visokoj gospodarskoj razini preko grupe Borg, na političkoj krađom referendumskih potpisa tako i na lokalnoj razini preko poticaja koji hdz-hns koruptivnu hobotnicu drže na okupu.

VL
MO
morskilav
09:59 09.06.2019.

Problem sa svim tim brojkama leži u činnjenici da nisu loše u apsolutnom iznosu ali u relativnom, kad se uspoređujemo sa Bugarskom, Rumunjskom, Češkom itd, onda gotovo po svakom parametru relativno zaostajemo.....najmanji rast, najveću kamatu plaćamo na obveznice, apsolutni iznos javnog duga je povećan sa 277 na 284 milijarde itd.....drugim rijecima nesto brze trčimo ali su ostali "atletičari" ubrzali još i više

VL
MA
marijaqwer
11:26 09.06.2019.

I noga u guzicu je za profesionalnog optimisti korak naprijed, ali realnost je drugačija. Narod ipak živi u realnosti tj siromaštvo, zaostajanje za drugim članicama EU, iseljavanje,visoki porezi.

VL
AE
Aedes2017
12:04 09.06.2019.

Koji blefer ! Odgovarati će kad tad za sva zla koje,štetočina, čini hrvatskom puku ! Budimo u to sigurno makar nam zbog toga nije ništa lakše trpjeti njegove zličine.

VL
Avatar Ayatollah of Rocknrolla
Ayatollah of Rocknrolla
09:45 09.06.2019.

Bravo Plenkovicu, u vezi ekonomije vlada ima od mene 3+. U vezi branjenja hrvatskih interesa cista dvojka. Nazalost u vezi demokracije naprimjer postovanja referenduma 1-.

VL
MO
moškov
09:17 09.06.2019.

Vlada odlicno iseljava hrvate na zapad...i zato ste dobili bolji kreditni rejting...a banke su hrvatske...jesu jer se nalaze u hrvatskoj..

VL
DU
Deleted user
09:51 09.06.2019.

Kud nije pad kreditnog rejtinga pa da ovi iz oporbe i ovi iz EDP -a mogu slaviti - jadnici !!! - kod njih je bio u smeću to je veliki uspjeh edp -a - nesposobnih kukurikavaca

VL
RP
rpzagreb
15:26 09.06.2019.

Ma sve je super........... Ali još se nismo pomakli sa dna Europe.

VL
RI
riise
13:14 10.06.2019.

Da smjer je dobar, ali tempo treba ubrzati, da bi privatni sektor više prosperirao nego dosada. Moguće je recept za to rezultat koji je vlada i ekonomija ostvarila u 1Q 2019.g. kada je rast na međugodišnjoj razini bio skoro 4%...

VL
DU
Deleted user
19:23 09.06.2019.

Da smo k čemu, nebi od stranaca imali "samo ili isključivo porez"? A čija je zara da (marža) i gdje ona ide? U RH ne ide! Odnosi se u Izvoz na Zapad!? Tu leži sva "tragedija RH"! Nemamo zaradu niti lipe, a zato imamo troškove da "boli glava" ! Broj boraca sa 250 000 stvarnih porastao je odjednom, kako pišu novine na 550 tisuća! To ni Nijemci nebi nahraniti uspjeli? Zato nas tjeraju da radimo do smrti! Nikad nisam čuo da se živi "samo od turizma"! Ostale djelatnosti samo su "usluga"! Niti od usluge se ne živi, kada kupilice građani ne mogu više plaćati usluge! Mi smo na rubu ponora, lažan rast BDP_a samo je ulog EU u Pelješki most! A i ribe se lakše love kad Vlast "muti vodu"! No, ni porez se neće dovjeka moći plaćati iz "nikakve zarade"? Što tada, Plenković!?

VL
AN
antonelić
13:59 09.06.2019.

podržavam stav fitcha i prd.vlad. plenkija da konačno idemo u dobrom smjeru za rejting agencije i za anemičnu hrsku vladu ... a glede hrskog građanina , njemu je taj smjer očajan ... vlada zatvara mnoge gospodarske subjekte ( rafinerija sisak , imunološki , treći maj , uljanik itd itd ) , spašava samo ono gdje se može dobro očešati ( agrokor ) , zatvara frizerske salone zbog 8 kuna , diže cijene komunalija ( struja , plin ) , diže javni dug na 310 milijardi kunjara , parafiskalne namete ne dira , pedeve ostavlja 25% , sprema nove namete za građane ... ali hrski čovjek vidi kuda vodi politika briselskog ćate , te lagano odlazi u pečalbu ... 20% radno sposobnog stanovništva je već otišlo , a fitch šuti , anemija šuti , dr.kolinda šuti ... a nekad im usta bila puna " mladeži " ! ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.